iPhone ayrıcalıktır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır aynı tasarım üzerinden giden iPhone ezberledik artık.
Tamamen katılıyorum. Her sene aynı telefonu yeni bir işlemci ile tanıtıyorlar, ne ekranda, ne tasarımda, ne de farklı bir donanımda değişiklik var. Kamera rakiplerine göre çok geride. Ayrıca bize telefonu değil yazılımı satıyorlar. Rahatsız edici. 20000 TL veriyorsun ama telefonda sadece 6 GB ram var. Bari 8 GB koysaydınız da İOS ile beraber telefonda Ram sıkıntısı kalmasaydı.
 
Tamamen katılıyorum. Her sene aynı telefonu yeni bir işlemci ile tanıtıyorlar, ne ekranda, ne tasarımda, ne de farklı bir donanımda değişiklik var. Kamera rakiplerine göre çok geride. Ayrıca bize telefonu değil yazılımı satıyorlar. Rahatsız edici. 20000 TL veriyorsun ama teleofnda sadece 6 GB RAM var. Bari 8 GB koysaydınız da iOS ile beraber telefonda RAM sıkıntısı kalmasaydı.

IOS'larda sıkıntı batarya o kadar.
 
Yıllardır iPhone kullanan birisi olarak söylüyorum, iOS sürümü güncellendikçe bariz bir performans kaybı yaşanıyor. Hem bataryada hem de genel işlemlerde. Ayrıca şu anki fiyatlarda iPhone 11'e 8.000 TL vereceğime S20 Ultra'ya 9.000 TL veririm. Hem batarya konusunda hem de ekran, kamera konusunda çok daha iyi. Üstelik Apple dalga geçer gibi halen düşük çözünürlüklü ekran koyuyor, yıl olmuş 2021 828p ekran var 11'de.
 
Android herkesin düzenleyebileceği açık kaynaklı (çoğunluğu) bir Linux sistemdir.
iOS gerçekten efsane, ama iPhone değil.
Teknosa'da MacBook görünce "vay be" diyorum ama hayır, iPhone ayrıcalık değildir, iOS ayrıcalıktır.
iOS kapalı kaynak olmasaydı, eminim ki herkes iOS'u düzenleyip tüm telefonlara uygun hale getirirdi.
 
Apple cihazlara planlı eskitme uyguladığını açıkladı burada telefonun üstüne marka parası veren arkadaşlar yediremiyor. Gidip 1500-2000 TL'ye satılan Exynos işlemci barındıran süslü arayüzlü Samsung tabii ki yavaşlar.

Doğru cihazı alırsan yıllarca kullanırsın neymiş Samsung 3 yıl güncelleme veriyor diye alınmaz uzun ömürlü olmazmış.😅
 
5S kullanıyorum şu an.

Şuradan sonrasını okumadım. Çıkan her yeni modeli hemen alamıyorsan pek de ayrıcalıklı olduğunu sanmıyorum. Zamanında almışsın ve bir daha değiştirme fırsatın olmamış.

Alma şansı olan varsa alsın tabii. Uzun yıllar götürüyor.
 
Apple cihazlara planlı eskitme uyguladığını açıkladı burada telefonun üstüne marka parası veren arkadaşlar yediremiyor. Gidip 1500-2000 TL'ye satılan Exynos işlemci barındıran süslü arayüzlü Samsung tabii ki yavaşlar.

İşte, benim asıl anlatmak istediğim de bu.
O IPhone'a o kadar para bayıldıktan sonra bir zahmet güzel olsun.
Zamanında telefonumu (Samsung Galaxy E5) indirimle 800 liraya aldım ve Custom ROM sağ olsun 30FPS oynatıyor PUBG Mobile'ı.
Android telefon üreten bir sürü marka var. Ama IOS'u tek bir marka geliştiriyor.
Saçma saçma markaların biri telefon çıkarırsa da Android, çok güzel bir marka çıkarsa da Android.
2000TL'ye de telefon var, 20000TL'ye de. Ama iPhone alanlar gidip eski 2000 liralık telefonunun 10000 liralık telefondan kötü olduğunu söylüyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı