iPhone batarya ömrü nasıldır?

345773

Hectopat
iPhone SE 2020 almayı düşünüyorum fakat IPhone'ların batarya boyutunu ve iPhone kullanan arkadaşlarımın yaşadıklarını gördükçe gün içinde beni yarı yolda bırakmasından ya da pilinin 1-1.5 yıl içinde kullanılamayacak kadar eskimesinden korkuyorum. Eğer alırsam bu sorunları yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Iphone SE 1. versiyonu hala kullanıyorum. 4 Yaşına gelmesine rağmen batarya performansı hala %83 seviyelerinde. Oyun oynamadığım sürece bir günü rahat çıkartıyor. Kaldı ki SE 2020 çok daha iyi bir telefon ve yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum. İmkanım olursa ben de alacağım :)

Kendi iPhone'um üzerinden konuşacağım. İlk aldığıdımda pil sağlığı 83-80 idi. Bunun altına düşünce ciddi anlamda pil su gibi gidiyor. Arkadaşımda da batarya sağlığı 58'di en son. Çocuk her teneffüs hemen hemen şarja takardı cihazı. Ben sosyal medya kullanmama oyun oynamama rağmen sabah 100 ile gittiğimde eve 16 ile dönüyordum. Fakat batarya değişimi sonrası 2 günde bir şarj etmeye başladım. İki günü rahat kurtardı cihaz bende. Pil sağlığı 100-80 arası ise pil ömrü iyidir. Fakat altına düşerse su gibi bataryanın gitmesi kaçınılmaz.

Bende iPhone SE 2020 kullanıyorum telefonu 2 hafta önce aldım eğer oyun oynamıyorsan YouTube'den saatlerce video izlemiyorsan 2 günü çıkartabiliyor ama ben ortalama 1 buçuk gün kullanıyorum telefonu (telefonumu batarya sağlığı açısından %20'de şarja taktığım halde 1-2 gün gidiyor). Eğer sadece arama, WhatsApp, sosyal medya gibi şeyler için kullanacaksan telefonu seni yarı yolda bırakmayacaktır.

Telefonu aldıktan sonra %20 ile %100 arasında şarj etmeni öneririm çünkü iPhone'lerde kullanılan piller %20'nin altına indikten sonra eskimeye başlıyor (bu da neden %20'de şarja takın dediğini açıklıyor) ve uzun süre %100'de kalırsa da aynı eskime problemi çıkıyor telefon %100 olduktan 1 DKK sonra çıkarmanızı öneririm.

iPhone SE 2020 almayı düşünüyorum fakat IPhone'ların batarya boyutunu ve iPhone kullanan arkadaşlarımın yaşadıklarını gördükçe gün içinde beni yarı yolda bırakmasından ya da pilinin 1-1.5 yıl içinde kullanılamayacak kadar eskimesinden korkuyorum. Eğer alırsam bu sorunları yaşar mıyım?

Dostum İphone'nin batarya ömrü iyidir, hatta eskiye göre şimdi ki telefonlarının bataryası çok daha iyidir fakat çakma şarj kullanmayacaksın. Sayısal değerlere baktığında diğer android telefonlara göre mAh değeri daha düşük olduğunu göreceksin ama buna aldanma. Çünkü Apple derki ben telefonumun parçalarını birbirine o kadar uyumlu yaptım ki telefon ful performans çalışırken bile android telefonlara göre çok daha az güç tüketirler. Yani senin anlayacağın android bir telefon bataryası ile İphone bataryasını sayısal değerlere bakarak kıyaslayamazsın. Hadi bunları boş verelim, bataryanın ömrü 1 yıl kadar olsun. 2 yıllık garanti kapsamında tüm Apple Genius Bar (garanti servisi) servislerinde 2 yıl boyunca istediğin kadar bataryayı değiştirebilirsin. Batarya konusunda korkun olmasın yani, özellikle son çıkan modellerde. Umarım yardımcı olmuşumdur

Fiyatına göre batarya süresi iyi değil. Apple cihaz kullanmak konusunda eminseniz kendinizi biraz zorlayıp iPhone 11 almanızı öneririm.

SE batarya yönünden zayıf bir cihaz, özellikle XR/11'e nazaran.

Bende iPhone SE 2020 kullanıyorum telefonu 2 hafta önce aldım eğer oyun oynamıyorsan YouTube'den saatlerce video izlemiyorsan 2 günü çıkartabiliyor ama ben ortalama 1 buçuk gün kullanıyorum telefonu (telefonumu batarya sağlığı açısından %20'de şarja taktığım halde 1-2 gün gidiyor). Eğer sadece arama, WhatsApp, sosyal medya gibi şeyler için kullanacaksan telefonu seni yarı yolda bırakmayacaktır.

Telefonu aldıktan sonra %20 ile %100 arasında şarj etmeni öneririm çünkü iPhone'lerde kullanılan piller %20'nin altına indikten sonra eskimeye başlıyor (bu da neden %20'de şarja takın dediğini açıklıyor) ve uzun süre %100'de kalırsa da aynı eskime problemi çıkıyor telefon %100 olduktan 1 DKK sonra çıkarmanızı öneririm.
Rahatsız ediyorsam özür dilerim. Şuanki batarya durumu nedir nasıl gidiyor? Sosyal medya ve biraz video, müzikli günlük kullanımım var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı