iPhone benim için bitti

Hiçbir zaman Apple kalitesini anlayamazlar bu hater'lar. Onlar için sadece hava atma aracı, benim için ise bir aşk. İnsan seveceğime Apple severim daha iyi. En azından insan gibi satmıyor beni.
Kendini oyle bir avutmussun ki, butun bunlari yazabildikten sonra fanboy degilim diyebiliyorsun.

Gerçekten Galaxy S23 cihazının akıcılığına ve kamerasına bayılıyorum. Ama 120hz'de 4 saat ekran süresi alabiliyorum. Diğer S23 cihazları 8 saat alıyor. Samsung cihazlarından memnunum fakat Samsung Türkiye ve servislerinden memnun değilim.

Garip. Adaptif ekran parlaklığı açık değil mi? Benim parlaklık genel olarak güneşte takılmadığım için sürekli düşük. Ayrıca oyun vs. oynamıyorum sadece sosyal medya ve internet.

iPhone telefonları bende sevmiyorum. Kapalı kutu telefonlar yani Android gibi kişiselleştirme yapmak için illa cydia (Jailbreak) kullanmak gerek. Bir de macOS işletim sistemiyle uygulama çıktısı alınıyor, gerçi bunu sanal makine veya Hackintosh ile çözebiliriz yine.

Servis konusuna gelecek olursak, kardeşimin 10.nesil IPad'i için kilit tuşuna 2000 TL para istediler.
Aşırı pahalı bir hizmetleri var o paraya hiç değmezdi ama yaptırmak şarttı.

İyi tafları da var. Mesela Apple Store çalışanları benim iPhone 8 telefonu düşürdü ve arka kapak ve akran kırıldı. Adam arkaya odaya gitti bana aynı renk aynı model iPhone 8'i getirdi verdi.

Ek olarak şunu ekleyim; geçen Apple Türkiye destek hattını aradım ve numaraları 00800 olarak başladığı için faturama 100 lira yurt dışı kullanım ücreti yansımış (telefon numaraları yurt dışı olarak gözüküyor) halbuki Türkiye numarasını aradım 😀.

O yine iyiymiş. Benim 5. Nesile bile 2200 teklif ettiler. Cihazın garantisi var bu arada. Almıştım zamanında.

Garip. Adaptif ekran parlaklığı açık değil mi? Benim parlaklık genel olarak güneşte takılmadığım için sürekli düşük. Ayrıca oyun vs. oynamıyorum sadece sosyal medya ve internet.

O yine iyiymiş. Benim 5. Nesile bile 2200 teklif ettiler. Cihazın garantisi var bu arada. Almıştım zamanında.
Hayır. Adaptif parlaklık kapalı. Güç tasarrufunu kapalı kullanıyorum. Performans profilim de Standartta. Ram Plus kapalı. Yani akla gelebilecek cihazı yoran her şeyi kapalı kullanıyorum. Ayarlarımı başka bir S23 ile aynı yaptım. O 8 saat alırken benimki 4 saat alıyor maalesef.

Hocam ben Ultradan düz modele geçtim. Sizin ekran süresi azmış. Ben en az 6 saat alıyorum üstelik 25-85 pil kullanımında.
Ben 0 - 100 arası 4 saat maalesef. Ben de cihaz değişimini eninde sonunda yapmayı başarabilirsem satıp yurt dışı server kayıtlı S23 Ultra düşünüyorum. Memnun musunuz? Neden S23'e geçiş yapmak istediniz?

Note 7 ve Note 8 nasıl aynı? Telefonların tasarımı bile farklı. Faciadan sonra hemen üretim kalitesi arttırılmıyor zaten ileri ki yapacakları şeyler için hazırlık yapılıyor. Üretim kalitesi Note 7'den sonra yükseldi diyorum. Sen bana aynı kalitede mi diyorsun. Koyulan şeyler de kalite ile alakalıdır. Telefonun kalitesinden yana yanında ihtiyacı olan şarj aleti gibi şeylerin de verilmesi gerekiyor. Marketing dediğin şeye bak bir de o dönemlerde telefonun yanında bir şeyler vermek gayet normal bir şeydi. Apple'ın bencilliğinden adaptörü çıkarmasından ve aksesuar satışından milyon dolarlar kaldırmasından sonra değişen bir durum. Bu açık bir kalite düşüşüdür telefonu satıyorsanız yanında onu şarj edebilecek kaliteli bir adaptör verebilmesi gerekiyor. Kaliteden bağımsız dediğin şey de telefonun her şeyini belirleyen şey. S23'ün tasarımından dolayı çok iyi bir telefon değil Snapdragon 8 gen 2'nin çok güçlü ve az tüketen bir SoC olduğundan çok iyi bir telefon. Sen bu telefona git Exynos 2200 koy bak bakalım milletin görüşü nasıl değişiyor. Hem gücü düşecek hem çok daha az pil süresi alacak hem de fotoğraf ve video kalitesi düşecek.

Sizinki de garip hocam. Çünkü normalde benim bildiğim Samsung 43-44 derece gibi işlemciyi kısıyor. Gerekirse 10 fps almanız ama 50 derece görmemeniz gerekiyordu oyunlarda anlamadım açıkçası.
Evet GOS ile kısıtlama sağlıyor. Ben oyun oynamıyorum. Telefonumda da oyun yüklü değil. Ona rağmen cihazım bu derecelere rahatça çıkıyor.

Ben Wi-Fi ve ekran parlaklığı ortam içinde 6-7 saat falan alıyorum. Sizce nasıl.
120Hz ise gayet yeterli.

Hayır. Adaptif parlaklık kapalı. Güç tasarrufunu kapalı kullanıyorum. Performans profilim de Standartta. Ram Plus kapalı. Yani akla gelebilecek cihazı yoran her şeyi kapalı kullanıyorum. Ayarlarımı başka bir S23 ile aynı yaptım. O 8 saat alırken benimki 4 saat alıyor maalesef.

Ben 0 - 100 arası 4 saat maalesef. Ben de cihaz değişimini eninde sonunda yapmayı başarabilirsem satıp yurt dışı server kayıtlı S23 Ultra düşünüyorum. Memnun musunuz? Neden S23'e geçiş yapmak istediniz?

Evet GOS ile kısıtlama sağlıyor. Ben oyun oynamıyorum. Telefonumda da oyun yüklü değil. Ona rağmen cihazım bu derecelere rahatça çıkıyor.

120Hz ise gayet yeterli.

Telefonum berbattı. Zaten brick etmiştim. Baktım iPhone 12 bile daha pahalı bu cihazdan. Gider S23 alırım daha iyi dedim. Aldım ve oldukça memnunum.

En az 85 bir de. Hocam hiç ekranı fulleyip sürekli LTE'de takıldınız mı?
Hocam internet hep açık 120Hz ve otomatik parlaklıkta kullanıyorum. Ekran kapalı süresi de var baya. Yani şöyle sabah alıyorum sonraki sabak tekrar takıyorum şarja. Çok yoğun kullanırsam akşam takıyorum.

Neden S23'e geçiş yapmak istediniz?
Ultra mükemmel bir telefondu ama önceki telefonumda büyüktü hastanede taşımak zor oluyordu o yüzden. Hiç düşünmeyin alın muazzam bir telefon S23 Ultra.

Bu Apple fanları da hiç çekilmiyor ha 😁
Bir telefona ekosistem çekilebilecek paraya (Şakasız, bilgisayar, telefon, tablet, kulaklık, gamepad, akıllı saat alınır ötekı markalardan; ki kaliteli de olur.) gidip sadece telefon alıp, üzerine dünyaların parasını verdiğin ürünün teknik servisi rezalet çıkarsa sen o ürünü kullanmazsın değil mi? Bu bu kadar basit, her sene aynı telefonu yağlayıp yağlayıp koyuyorlar önünüze, hâla da Apple Apple. Hay tüküreyim Apple'a. Kalitesine lafım yok, işletim sistemi harika. Güvenlik konusunda her zaman önde. Ama Apple'ın önde olduğu konular varsa diğer markaların da önde olduğu konular var. Yani fanboyluk yapmanın lüzmu yok, A10 kullanıyorum ben 850₺'ye aldım. Hala da taş gibi, en giriş seviye telefonlardan biri. Param da cebim de kaldı, başım da ağrımadı. Şuan alacak olsam o kapitalist firmaya para vermem. Büyüyünce güvenlik konusunda önde olduğu için belki ama şuan asla. Apple hiçbir zaman parasını haketmedi.
Hocam cidden gittim baktım, S7, S22, Watch 4, Buds 2 Pro, Xbox gamepad ve 20K civarı kalıyor laptopa 14 pro max fiyatına MediaMarktta, yazık cidden IPhone lara verilen paraya ya...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı