iPhone mu Samsung mu?

Tüm yorumları okudum, aklım daha da karıştı 😀
Şöyle bir düşüncemi söyleyerek güncelleyeyim bu beyin fırtınasını;
Yüksek ücretler verip bir telefon alıyorsam en azından elimde ki kullanım süresinin, ekranının kalitesinin ve performansının fazla olmasını istiyorum şuan mevcut telefonuma göre. Elbette hem iphone seçenekleri hem de samsung seçenekleri elimdekinden iyi olacaktır. Bir makale okuyup, üzerinde çalıştığımda, bir video/yayın izlediğimde veya bir el bir oyun attığımda şarjımın yarı yarıya azalıyor olması durumu can sıkıyor. Bunları elbette bir zaman diliminin ardından yaşayacağız normal olarak ancak bu süreci yaşarken de en azından ekranın performansı ve büyüklüğü gibi durumların içime sindiği durumlar olmasını istiyorum.
Eğer iPhone pro pro max serisinden alırsanız batarya konusunda sorun yaşayacağınızı sanmam, ekran kalitesi olarak samsungta plus ve ultra modeli daha önde, makale okuyup üzerinde çalışma yapacaksan kalem avantajı olarak ultra modeli daha avantajlı olur, google search kısmından translate özelliği kullanarak az da olsa yabancı makale de okuyabilirsiniz. Geri kalan konularda 2 modelde sizi üzmez. Samsung bahsettiğim son cümlede makale okurken kalem avantajı, google search özelliği gibi daha önde not özelliği kısmında daha avantajlı diyebilirim. Oyun konusunda pro ve plus üstü sizi üzmez. En çok hangi alan da kullanacaksınız kişisel sorularınıza cevap vererek bulabilirsiniz. İki telefon da birbirine yakın. Biri bir konuda üstündür diğeri başka konuda.

İyi bir kamera testine denk gelirseniz aynı açı aynı ayarlarda çekilen fotoğraf ve videoların 16pm de daha net çekildiğini görebilirsiniz bakın renklere falan girmiyorum netlik açısından söylüyorum herhangi bir şekilde kişisel bir tercihe bağlı olmayan bir konu.
Benim baktığım kadarıyla böyle bir durum mevcut değil işte bunu anlatamadım. Nasıl daha net, ben bakınca ultra daha net gözüküyor.

Tüm yorumları okudum, aklım daha da karıştı 😀
Şöyle bir düşüncemi söyleyerek güncelleyeyim bu beyin fırtınasını;
Yüksek ücretler verip bir telefon alıyorsam en azından elimde ki kullanım süresinin, ekranının kalitesinin ve performansının fazla olmasını istiyorum şuan mevcut telefonuma göre. Elbette hem iphone seçenekleri hem de samsung seçenekleri elimdekinden iyi olacaktır. Bir makale okuyup, üzerinde çalıştığımda, bir video/yayın izlediğimde veya bir el bir oyun attığımda şarjımın yarı yarıya azalıyor olması durumu can sıkıyor. Bunları elbette bir zaman diliminin ardından yaşayacağız normal olarak ancak bu süreci yaşarken de en azından ekranın performansı ve büyüklüğü gibi durumların içime sindiği durumlar olmasını istiyorum.
Ekran kalitesi, ekran büyüklüğü, en önemlisi pil performansı dikkate alındığında S25 serisi en mantıklısı olacaktır diye düşünüyorum.

Siz ultranın renklerinden bahsediyorsunuz ben ise fotoğraf ve videoların detaylarından.
Hayır rengi geride bıraktık. Detay ve netlik açısından konuştum. Bir de kendi dahili ayarları ve Samsung'un cihazını en ufak ayrıntılara kadar değiştirebilmesini sağlamak için çıkardığı program GoodLuck ile bütün ayarları baştan sona değiştirebiliyorsunuz.

8-9 mu veriyor gerçekten, bakın bunu bilmiyordum. Çok komik rakamlar, cidden yeterli olduğunu mu düşünüyorsunuz? S21 FE cihazımda ortalama 17 saat civarı ekran sürem vardı, sürekli şarja takıyormuşum gibi geliyordu, o bile yetersizdi öyle söyleyeyim.

17 saat ekran süresini tek şarjda mı alıyordunuz ve cidden 17 saat ekran süresi yetmiyorsa 30.000'lik powerbank ile gezin.

Ekran kalitesi, ekran büyüklüğü, en önemlisi pil performansı dikkate alındığında S25 serisi en mantıklısı olacaktır diye düşünüyorum.

Hayır rengi geride bıraktık. Detay ve netlik açısından konuştum.

Açın videoları izleyin yetmezse iki cihazı elinize alıp adil bir şekilde inceleyin.

Hayır rengi geride bıraktık. Detay ve netlik açısından konuştum.

S25'in pil performansını ve ekranını nereden biliyorsunuz ki?

Ekran konusunda Samsung serileri daha iyi oluyor bekleyip S25 incelemelerine ve karşılaştırmalarına bakın derim.

Merhaba. iPhone 13 128 GB telefona sahibim, Mayıs ayında 2. yılı dolacak. Ancak şarj konusunda çok şikayetçiyim. Batarya sağlığı 86'ya düşmüş durumda ve günde 2 kere bazen 3 kere şarj etmem gerekiyor. Kullanımımın iş sebebiyle okumalar ve yazmalar, bu kullanım dışında da genelde video izleme ve ara sıra oyun oynama açısından geçtiğini düşünürsek yetersiz kalıyor hem ekran açısından hem de batarya açısından. iPhone 15 Pro veya iPhone 16 Pro cihazlarına bakmıştım ancak bugün arkadaşım Samsung S24 serisine bakmamı ve 3 gün sonra çıkacak S25 serisine göz atmamı önerdi. Ekran büyüklüğü, Hz olayı ilgimi çekiyor Samsung'da. Önerilerinizi dinlemek isterim. İyi akşamlar.

Bu markalarin ikisi de premium markalar, kisiden kisiye degisebilir fakat ben hala fiyatlari dusunmezsek iPhone tarafindayim, bunun en buyuk nedeni iOS. Fiyatlari dusunursek S24 Ultra ile ayni fiyata iPhone 15-16 aliniyor, bu durumda kesinlikle Samsung.

Açın videoları izleyin yetmezse iki cihazı elinize alıp adil bir şekilde inceleyin.
Videolara baktığımdan böyle konuştum zaten. Hiçbir şey görmeden kafama göre daha iyi demedim galiba değil mi?

17 saat ekran süresini tek şarjda mı alıyordunuz ve cidden 17 saat ekran süresi yetmiyorsa 30.000'lik powerbank ile gezin.
Hayır, azaldıkça şarja takarak kullanıyordum cihazı. Samsung ayarlarından pil kısmında ''Yaklaşık tam şarj kullanım süresi'' kısmında yazan değerden bahsettim. 17 saat değerini yanlış hatırlıyor olabilirim fakat şuanki S24 FE cihazımda bu değer 1 gün 10 saat. Ekran süresi demişim pardon, farklı şeyler.

S25'in pil performansını ve ekranını nereden biliyorsunuz ki?

Sizi kınıyorum hocam adam verilere kafa tutuyor bir de 17 saat ekran süresi aldım diyen kişiye laf anlatmaya çalışıyorsunuz helal olsun size. Yazılımda da iPhone önde değilmiş. Vay be.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı