iPhone nasıl şarj edilmeli?

BMKJURB

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
Telefonum iPhone 7 ve daha önce hiç iPhone tecrübem olmadı nasıl şarj etmeliyim iyileştirilmiş pil açık.

Bu 80'de çek muhabbeti hakkında bazı söylentiler vardı ancak tam olarak araştırma yapmadım. Li-Ion bataryalar için 20-80 aralığı ideal aralık diyorlardı. Ki doğru olma ihtimali de var. %80 üstünde zaten şarj etme yavaşlıyor, 80'deki şarj doldurma hızı ile 40-50'deki eşit olsaydı telefon yanabilirdi. Ama telefonlar bunun bilincinde zaten ve buna göre üretiliyorlar. O yüzden pek de mantıklı gelmiyor.

%20 ile %80 arasında tutun diyorlar fakat %80'in üstüne çıkmamak bence fazla önemli değil. Benim tavsiyem %100 ile %20 arasında tutmanız olacaktır. Ayrıca ekran parlaklığını yüksekte kullanmak ise hem şarjı çabuk bitirecektir hem de ekranı aydınlatan arkadaki LED'lerin ömrünü kısaltabilir.

Telefonum iPhone 7 ve daha önce hiç iPhone tecrübem olmadı nasıl şarj etmeliyim iyileştirilmiş pil açık.

Biraz mizah yapacağım ama neyse.
Bazı arkadaşlar patatesle bazıları priz adı verilen şeyi kullanıyor mesela ben powerbank karşıtı biriyim doğal çözümler lazım ondan ben patatesle şarj ediyorum Ultra hızlı hücre şarj yapıyor.
Hadi dönelim gerçeğe.
25 falan altına düşürme derim. Pili bitirip sonra yeniden Full şarj yapmak pil ömrünü kısaltır.

Adaptörü fişe takıyoruz. Sonra ligthining kablosunun USB kısmını adaptöre diğer ucunu telefona takıyoruz. Bu işlemlerin sonunda telefon şarj almalı.

Aga ben patatese saplıyordum telefonu ben anti kablocuyum.

iPhone SE 2020 kullanıyorum ilk 4-5 ay %20'nin altına çok az düşürdüm. Ne zamanda canım sıkılınca o zaman çıkartıyorum ve 8 aydır kullanıyorum. Pil sağlığım %95, benimle aynı vakit alanların 91 falan oluyor genellikle. Bir de arka planda uygulama yenile var o ayarı kapattım alır almaz.

Düzenleme: Bunları yazdım konuyla alakası var mı bilmem ama kısacası fazla kullanmıyorsan %20 altına düşürmeyip %80 üstündeyken çıkarıp kullanabilirsin.

Şeyde vardı pil %20'nin altına düşünce otomatik sarı bir şey açılıyordu onu hep kapalı tutmanı öneririm nedense pil sağlığını düşürüyor gibime geliyor.(düşük güç modu)

Telefon şarj olurken sürekli tak çıkart yapmamaya özen gösterin. Pil %30 altına düşmeden şarja takmanızı tavsiye ederim. Telefonunuzun yavaş şarj olduğunu düşünürseniz kuru ve yumuşak bir diş fırçasıyla şarj soketini temizleyebilirsiniz. Orjinal şarj aleti kullanmaya özen gösterin.

iPhone SE 2020 kullanıyorum ilk 4-5 ay %20'nin altına çok az düşürdüm. Ne zamanda canım sıkılınca o zaman çıkartıyorum ve 8 aydır kullanıyorum. Pil sağlığım %95, benimle aynı vakit alanların 91 falan oluyor genellikle. Bir de arka planda uygulama yenile var o ayarı kapattım alır almaz.

Düzenleme: Bunları yazdım konuyla alakası var mı bilmem ama kısacası fazla kullanmıyorsan %20 altına düşürmeyip %80 üstündeyken çıkarıp kullanabilirsin.

Şeyde vardı pil %20'nin altına düşünce otomatik sarı bir şey açılıyordu onu hep kapalı tutmanı öneririm nedense pil sağlığını düşürüyor gibime geliyor.(düşük güç modu)

Bugüm sarjım %18e düştü ve taktım ilk defa oldu.

Telefon şarj olurken sürekli tak çıkart yapmamaya özen gösterin. Pil %30 altına düşmeden şarja takmanızı tavsiye ederim. Telefonunuzun yavaş şarj olduğunu düşünürseniz kuru ve yumuşak bir diş fırçasıyla şarj soketini temizleyebilirsiniz. Orijinal şarj aleti kullanmaya özen gösterin.

Sahte adaptörleri anlıyorsanız şu konuda yardımcı olabilir misiniz? konu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı