iPhone nasıl şarj edilmeli?

qdexz_vl

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar senelerdir tartışılan bir konu, birisi diyor bir haftada %3-%2 düştü birisi diyor 5-6 ayda %1 düştü ve bir sürü ortaya atılan söylem var %20-%80 arası diyorlar. Kimisi ben hep fullüyorum bir şey olmuyor diyorlar herkes bir şey söylüyor tabii kimi doğru kimi yalan söylüyor bilemeyiz ama şu konuya bence artık bir açıklık getirelim. Sizce en iyi şarj aralığı kaçtır? Hangi aralıkta şarj edilmeli? Nasıl edilmeli IPhone'lar? Çünkü her gün pil sağlığına bakmak istemiyorum, psikolojim bozulacak :D

Arkadaşlar senelerdir tartışılan bir konu, birisi diyor bir haftada %3-%2 düştü birisi diyor 5-6 ayda %1 düştü ve bir sürü ortaya atılan söylem var %20-%80 arası diyorlar. Kimisi ben hep fullüyorum bir şey olmuyor diyorlar herkes bir şey söylüyor tabii kimi doğru kimi yalan söylüyor bilemeyiz ama şu konuya bence artık bir açıklık getirelim. Sizce en iyi şarj aralığı kaçtır? Hangi aralıkta şarj edilmeli? Nasıl edilmeli IPhone'lar? Çünkü her gün pil sağlığına bakmak istemiyorum, psikolojim bozulacak :D

Pil en az %20 en fazla %80 olmalı olayı var ama zaten telefonu zorlarsan oyun oynarsan her halükarda düşecek o sağlık. Babamın 14 Pro Max oyun oynamadığı, zorlamadığı için alalı 1sene oldu hala pil sağlığı 100. Üstelik şarj kurallarına falan uymuyor akşam takıyor sabah çıkarıyor.

2 senelik cihazım. Akşam takar, sabah çıkartırım. %20 altına düşürmemeye özen gösteririm. Gün içinde acil şarj etmem gerekirse en az %80'e kadar çıkmasını beklerim. Pil sağlığım şu anda %90. Bundaki en büyük kriter orjinal cihaz kullanmak. Bu arada arabada car play mevzusunda bazen 10 saat takılı kalması, orjinal olmayan adaptör kullanımı sağlığı kötü etkiliyor kesinlikle. Ama 2 sene özensiz kullanımda %90 sağlık bence çok iyi.

Hocam telefonu zorlamadıktan sonra kolay kolay düşmez. Bataryalar ısındıkça ömrü azalıyor. Şarj döngüsünün çok etkisi olduğunu düşünmüyorum

Biraz iddialı oldu gibi o şarj aralıklarında da günü çıkartabiliyor musunuz? Yoksa gün içinde tekrar şarj etme gereksinimi duyuyor musunuz?
LTE, Full parlaklık çoğunlukla instagram 9 saat civarında ekran süresi var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı