iPhone SE 2020 değerlendirme

Yavuzthegreat

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
605
Makaleler
1
Çözümler
5
Yer
Aydın
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.
2013 yılından beridir Android cihaz kullanan biri olarak, son kullandığım cihaz da bozulunca canıma tak etti ve artık farklı ürünlere yönelmek istedim.
Karşıma SE 2020 modeli çıktı ve neredeyse 1 ay her ayrıntısına kadar araştırdım, en sonunda cihazı almaya karar verdim ve birkaç gündür kullanmaktayım. Cihazı araştırırken sürekli yanlış bilgiler veren veya telefonu kullanmadan kötü yorum yapan arkadaşlar dolayısıyla bazen telefonu almak vazgeçtiğim oluyordu ama ben bugün bu yanlış anlaşılmaları düzeltmek için bu konuyu açmaya karar verdim, çok uzatmadan kendi deneyimlerimle objektif bir şekilde telefonun artılarını ve eksilerini yazacağım.

İlk ve en önemli konu bataryası ve pil performansı: 8 Nisan 2021, sabah 07:45'te %100 olarak şarjdan çektim. Oyun oynamadan hücresel veriyle ortalama-yoğun şekilde sosyal medya kullanımı ile akşam saat 20:00'de eve vardım. Eve vardığım zaman şarjım %10 kalmıştı ve bence bu gayet iyi bir değer ama objektif bir yorum yapacağımı söylemiştim oyun veyahutta görüntülü konuşma gibi güç gerektiren olaylar sırasında gerçekten hızlı bir şekilde pil tüketiyor o yüzden telefondan beklentiniz günlük kullanımdan fazlasıysa kesinlikle iPhone SE 2020 modelini tercih etmemelisiniz. Bu konuda kafası karışık arkadaşlar olursa ayrıyeten yardımcı olacağım.

Kamera: Bu konu hakkında konuşmaya gerek bile yok kamerası gerçekten muhteşem. İnternette rastladığım bilgiler ne kadar doğrudur bilemem ama arka kamerası için iPhone 11, ön kamerası için iPhone 8 kamerası kullanılıyor denmiş, işin teknik boyutlarını bir tarafa bırakacak olursak sırf kötü çıktığım için fotoğraf çekmeyi sevmeyen biriyimdir ama SE 2020 modeline geçtiğimden beri saat başı fotoğraf çeker oldum. Tek kamera olması sizi yanıltmasın bence kamerasının tek eksiği gece modu olmaması.

Kronik sorun(?): Telefonu almadan önce Wi-Fi sorunu yaşayan arkadaşlara denk geliyordum, ben herhangi bir sorun yaşamadım evin her odasından sorunsuz bir şekilde bağlantı sağlıyorum hatta aynı mesafeden çift anten Wireless kullanan bilgisayarım 20 Mbps download alırken SE 40 Mbps download almakta. Tabii bu demek değil ki ben sıkıntı yaşamadım diye kimsenin başına gelmeyecek, gelebilir ama başınıza böyle bir olay gelirse bunun normal bir olay olmadığını bilin ve servisle iletişime geçin.

Ekran boyutu ve Touch ID(?): Bildiğiniz üzere SE modelinin ekran boyutu 4.7 inç ve ekran kasa oranı düşük. Her zaman söylüyorum bunu, günümüzde gerçekten başarısız bir girişim bu model için, ama telefonun artıları, eksilerine daha fazla geldiği için buna göz yumabildim. Elim neredeyse 15-16 yaşlarındaki bir çocuk ile aynı boyutlarda olduğu için ben telefonu kullanırken herhangi bir sıkıntı çekmiyorum küçüklüğüne alışmam için bir zaman geçmesi gerekecek ama sizin eliniz orta-büyük boyutlardaysa telefon eliniz de oyuncak gibi durabilir. Touch ID meselesine gelecek olursak açıkcası ben Face ID kullanımındansa Touch ID'yi her zaman tercih ederim. Parmak izini hissettiğim kadarıyla 1 saniyenin altında bir süreyle okuyor, inanılmaz hızlı. Hissiyatı ise çok güzel zaten orada fiziksel bir tuş yok haptic touch dediğimiz özellik çok iyi hissettiriyor kullanırken.

Tasarımı: Benim bu telefonu almamdaki amacım arkada ki elma logosunu dışarıya servis etmek değil o yüzden eski tasarım olmasına çok takılmadım, siz eski tasarım dediğime bakmayın kırmızı rengini satın aldım ve gerçekten bir renk, bir tasarım bir telefona bu kadar uyumlu olabilir.

Aklıma gelen konular şimdilik bu kadar kıssadan hisse diyeceğim şudur ki her zamanki iOS stabilliği, çok güzel bir kamera ve yoğun kullanımı çıkartmayacak bir bataryayla satışta olan bu telefonu sadece ne istediğini bilen arkadaşlar satın almalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı