iPhone SE 2020 ve iPhone 11 Kamerası aynı mı?

İPhone SE 2020'de tek kamera var. İPhone 11'in iki kamera ile yaptığı işi tek kamerayla yapıyor. Bunu da yazılıma borçlu. Kesinlikle kötü fotoğraf çekmiyor SE 2020 tek kamera olsa da. Apple iyi yazılım yazmış kamerasına. Yine de İPhone 11'de porte falan için ikinci bir kamera olduğu için SE 2020'nin yazılımla çektiği porte fotoğraflara göre daha iyi sonuçlar çıkarabiliyor.
X, XS ve Pro modelleri hariç (yani telefoto kamerası olan modeller hariç) portre modu olan iPhone'lar bunu yazılımla yapıyor. Yani SE 2020, XR ve 11'in portre modları aynı. iPhone 11'deki ikinci kamera telefoto kamera değil, bu yüzden portre moduyla alakası yok. Sadece geniş açılı bir kamera.
Bir arkadaş aynı olmadığına dair bir kaynak atmış bilmiyorum ama YouTube üzerinde telefonu inceleyen büyük kanallar ön kamerayı iPhone 8, ana kamerayı iPhone 11 cihazından aldığını söylüyordular.
Bizzat kendim karşılaştırma şansı buldum iPhone 8 ile. Eğer arkadaşımın iPhone 8'inde sorun yoksa SE 2020'nin ön kamerası daha iyi. Özellikle akşam üzeri hafif hava kararmaya yakınken SE 2020 çok daha iyi sonuçlar çıkardı. Gündüz de çok hafif renk doygunluğu olarak SE 2020 daha iyi. Belki kamera donanımı olarak aynılardır ama SE A13 ve yapay zekası sayesinde daha iyi sonuç veriyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı