İnceleme iPhone SE 2020

Öncelikle rehberimde telefonun şu kadar RAM'i bu kadar hafızası bilmem kaç megapiksel kamerası var diye boş boş yazıyı uzatan ve manasız kelimelere yer vermeyeceğim. Çok gereken yerlerde eklemeleri yaparım.

İlk başta piyasayla başlayalım. Telefon şu an sıfır olarak satılmıyor. Satıldığını iddia eden site, kişi veya kuruluşlardan telefonu almamanızı öneririm. Trendyol vesaire gibi boş yerlerden de almamanızı öğütleyeyim.

Telefon sarı site üzerinden 6-9 bin TL arasına bulunur. Benim kendi düşüncem bu telefona 6'dan fazla vermeyin. 6 ya da çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Kardeşime kutulu, garantili 64 GB'lık modelini 4000 TL'ye aldık dün. Sadece arka camı kırık ve pili degişmişti. Orijinal pili de yanında verdi satan adam. Tüm aksamları sorunsuz.

Telefonu buldunuz beğendiniz. Herhangi bir iPhone kullanmadiysaniz yanınızda mutlaka bir bileni götürün. Sonra değişen, çakma bileşenlerle falan uğraşmayın. Biz arkadaşa bir 7 bir de 7+ aldık ikisinde de çakma ekran vardı ve arkadaş dolandirilmis oldu. 2. el iPhone alınırken dikkat edilmesi gerekenler diye bir rehber var onu inceleyip alabilirsiniz. Ben telefondan bahsedeceğim.

Normal IPhone'dan başka bir şey kullanmayan birisiyseniz 6-7 gibi telefon kullanıyorsanız 2-3 bin ortalama fiyata satıp üstüne bir o kadar daha koyup hem güncel hem sesi hem kamerası hem hızı daha iyi olan bir cihaz alırsınız.

Android'den geçen birisiyseniz ilk başlarda alışmanız zor olur. Sonra alışırsınız ama kafanız hep bir yüksek batarya, geniş ekrana gider. Ben iPhone 7 almıştım şarj sorununa çok taktiğim için ve parmaklarım çok büyük olduğu için yazı bile yazamadigimdan sattım fakat alisiliyor dediğim gibi. Başka bir şans yoksa 6000 TL'ye gidip kamerası kötü telefonlar almaktansa ikinci el temiz bir iPhone çekmenizi yeğlerim.

Telefonun genel olarak kullanımı vesaire zevkli olsa da batarya sorunu var. 2. el nasıl cihazlar alınmaz hemen cevap verelim. Bataryası değişmiş bir nebze olsun alınır çok dert değil ama çakma ekranlı hiçbir iPhone hatta cihaz almayın. Çünkü kullanım zevkini %10'lara indiriyor. Geç geliyor basmıyor vesaire. Bu telefon bana kalırsa 3-4 yıl yine gideri var fakat yanınızda powerbank taşıyarak gezmeniz lazım.

Oyun kısmında PUBG 90 FPS veriyor. Hiçbir şekilde oyunda olsun gezinme de olsun kasma donma yapmayan bir cihaz ama diğer iPhone modelleri gibi biraz telefonla uğraşınca ısınıyor.

Genel olarak üstte de değindiğim gibi Android'den geçecek kişilere önermem. Her ne kadar batarya ve ekranı göz önüne almışlarsa da başka bir seçenek yoksa alınır. Önceden IPhone'a alışmış ve düşük serilerinden geçecek arkadaşlar için ilaç gibi bir cihazdır kendileri.

Bunun yerine XS alınır o da 7000 TL üstüne satılıyor verilir mi verilmez mi çok kişiden kişiye değişen bir durum 7 üstüne temiz bir cihaz bulmak zor nereden baksanız bir 10.000 TL yo buluyor. 10'u gözden çıkarmış kişiler içinde biraz daha ekleyip hiç değilse 11 almalarını öneririm biraz daha iyi batarya, güncellik, kamera ve gece modu yüzünden. Aklınızda kalan soruları sorabilirsiniz deneyimlerime dayanarak cevap verebilirim. Bugüne kadar 6s, 7, SE2 kullanan biri olarak bu seriler hakkında yorum yapabilirim. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Galaxy s FE demek istemiştim de ikisinden birini alacak olsam s FE alırım herhalde şarj olayı çok bozuyor.
Hocam bu telefonu 4000'e aldık. Hiçbir şekilde FE serisi cihaz gelmiyor. Kardesimde gerek kamera gerek kullanım olsun mutlu. Yüksek paralara çıkıldığında da ben daha android almam. Alana da saygım var iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı