iPhone telefonlara zam mı gelecek?

Emres1

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, sosyal medyada başlıktaki gibi şeyler görüyorum %43 oranında fiyatının artacağı söyleniyor. Bu gerçek mi? Eğer gerçekse ne zaman gelir, yakın zamanda almayı düşünüyorum çünkü.

Yakın zamanda zaten bir zam geldi fakat %43 oranında zannetmiyorum geleceğini.

Çin ve ABD arasındaki küresel rekabetin iyice kızışmasından ötürü iki taraf da birbirlerine ek gümrük vergileri getiriyor. iPhone'ların birçok aksamının da Çin'de üretildiğini düşündüğümüzde gelmesi çok yüksek ihtimal yani dolar bazında. Hayliyle bize de yansıyacak. Alacaksanız hemen alın derim. Diyelim ortamlar yatıştı ve global anlamda zam gelmedi, bizdeki kur artışından dolayı yine bize zam gelir.

Zam geldi birkaç gün önce.

Yakın zamanda zaten bir zam geldi fakat %43 oranında zannetmiyorum geleceğini.
Çoğu yerde öyle yazıyor.
Çin ve ABD arasındaki küresel rekabetin iyice kızışmasından ötürü iki taraf da birbirlerine ek gümrük vergileri getiriyor. iPhone'ların birçok aksamının da Çin'de üretildiğini düşündüğümüzde gelmesi çok yüksek ihtimal yani dolar bazında. Hayliyle bize de yansıyacak. Alacaksanız hemen alın derim. Diyelim ortamlar yatıştı ve global anlamda zam gelmedi, bizdeki kur artışından dolayı yine bize zam gelir.
Hocam yaklaşık 1 en fazla 2 haftaya alabilirim, o zamana kadar gelmez değil mi?

Zam geldi birkaç gün önce.
iPhone 13 almayı düşünüyorum hocam, eski fiyatını bilmiyorum şuan 33-35 bin civarı arasında.

Çin ve ABD arasındaki gümrük meselelerinden kaynaklı gelebilir bence. Zaten elin çinlisi Amerikalı'sı hapşırsa bile yine gelip bizi buluyor.

Hocam yaklaşık 1 en fazla 2 haftaya alabilirim, o zamana kadar gelmez değil mi?

Bilemeyiz şu saatten sonra diken üstündeyiz her an olabilir. iPhone 13 de alınmaz ayrıca. Yurt dışı düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım şu an alırsan 16 ay kullanırsın ve iPhone 13 gibi çağ dışı dedem yaşındaki telefona 35k vereceğine o paraya sıfır 16 Pro alabilirsin. Ya da 2. el TR cihazı bir 13 Pro alman çok daha iyi olacaktır yurt dışı düşünmezsen.

Bilemeyiz şu saatten sonra diken üstündeyiz her an olabilir. iPhone 13 de alınmaz ayrıca. Yurt dışı düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım şu an alırsan 16 ay kullanırsın ve iPhone 13 gibi çağ dışı dedem yaşındaki telefona 35k vereceğine o paraya sıfır 16 Pro alabilirsin. Ya da 2. el TR cihazı bir 13 Pro alman çok daha iyi olacaktır yurt dışı düşünmezsen.
Hocam yurt dışından almayı düşünmüyorum 2. el de daha önce hiç bakmadım ama biraz araştıracağım sonra karar vereceğim. Şuan bütçem böyle olduğu için bunu söyledim diğer şeylere de çok sıcak bakmadığım için bunu alabilirim sanırım.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı