IPhone'nun verdiği kamera görüntüsünü iPhone hariç başka cihazlarda göremedim.
Tasarım ve yenilikçı olarak çok haklısın ama iş kullanıma geldiği zaman çoğu özellik gereksiz kalıyor Samsung'ta. Ben uzun süre android kullanan birisi olarak bir süre sonra androidin çok fazla gerek duymadığım özelliğini fark ettim çoğu özelliği telefonu aldıktan sonra 3/4 defa kullanıyorsun kullanmıyorsun. Çok önemli bir konu olarak Samsung'un göz boyamaları meşhur olsun diye eklenen özellikler ve ya tam anlamı ile işlevini yerine getiremeyenler mesalaDostlarım, Samsung S20 gibi tasarım harikası, mükemmel bir cihaz dururken,
Tasarımdan yoksun ve bihaber IPhone'a tercihin bir nedeni olmalı.
Ben gerçekten bilmediklerine veriyorum. Daha geçen bir abi yıllardır iPhone kullanıyor ama 60FPS video kamerasını açmamış bile, telefonunda müzik bile yok. Yardımcı oldum.
Aynı şekilde "FM" diye uygulama gösterdim bir çok kardeşime, bir nebze de olsa video indirip, cihazlarına kaydediyorlar, ya da herhangi dosyaları indirip depolayabiliyorlar. Ve halen iPhone'u savunuyorlar.
iPhone kalite değil, iPhone son kullanıcıya yönelik, yenilikten uzak, dışa kapalı, telefon kullanmasını bilmeyen ve ya hayattan zevk almasını bilmeyen insanlara göre bir cihaz.
S20, kalite ve performans ürünü bir şaheser.
Güvenlikte, güvenlik diye tutturuyorlar da, S20'de güvenlik namına bir şey yok mu? Knox diye yıllardır bir şey var.
Param olursa, yeni modeller bile çıksa, S20 alacağım, mükemmel bir tasarım. İnanılmaz zarif ve kozmetik olarak efsane duruyor.
iPhone ile kıyaslayın, ne de olsa iPhone yanında duvar kalır inovasyonları ile. Çünkü öyle bir şeyin IPhone'da olmadığını biliyoruz herhalde.
Kablosuz kulaklık, Apple'a gelince "Air Pods". Aman Allah'ım! OMG!
İşin garip tarafı, X, 11, 12 aynı tasarım ve gözle fark edilmeyecek detaylar, ekran, menüsü, ayarları, uygulamaları vs.
Çentiğin de ne kadar kötü bir tasarım olduğunu bilmeyen yoktur herhalde.
Hala yeniliğe ve değişime kapalı bu fan boyların tutturduğu tek şey " kedi ve ciğer " diye bir şey demeleri galiba.
Başka da bir halt bilmezler ha. Görende sanacak iPhone kullanmadık, sıkıyoruz biz bu bilgileri.
Hocam İTunes benide çileden çıkarmak üzereydi ki İTunes'a alternatif hatta alternatif demeyelim ondan daha iyi bir araç buldum onu kullanıyorum. 3UTools adı bir gün yine İPhone kullanırsanız bu program ile kullanın dosya atmak çok basitleşiyor binbir takla attırmıyor adama İTunes gibi.İphona apk yüklenmediği için sevmiyorum, bir de ana ekranda widget yok heralde(?).
Ama biri bana İphpne X verse hayır demem yani.
Sürekli telefona dosya atıp aldığım için İphone işime gelmiyor çünkü İ-tunes beni çileden çıkardı.
İkisini hangisi alacağını sorsan gözüm kapalı iPhone 11 Pro alırdım. Zira S20 Ultra'dan güçlü.
Linux ve Android kullananlar süreki "özgürlük, açık kaynak kodlu yazılım" vs. diyorlar. Ben bunun müşahhas bir artısını göremedim. Açık olunca ne oluyor?
5 Senedir iPhone 6S kullanıyorum kasma, donma veya yavaşlama gibi hiçbir sorunum şuana kadar olmadı fakat bundan önce kullandığım Android ve Microsoft sistemlerde başıma gelmeyen kalmadı garantileri bile bitmeden donmalar yavaşlamalar oldu. Yani demem o ki adamlar işletim sistemini yapmışlar, 5 yıldır cihazımda hiçbir sorun olmadı ama olursa ve yeni telefon almam gerekirse de pahalı olduğu için yeni modelleri almak yerine güncelleme almayacağını bilerekten yine 6S veya 7 modellerini alırım hiçbir sorun yaşamadan da kullanmaya devam ederim.
Ben iPhone 3G'den beri iPhone kullanıyorum. Size şu kadarını söyleyeyim iPhone diye bir cihaz hiç tanıtılmasaydı hala tuşlu telefon kullanıyor olurduk. Apple 2007 yılında telefon endüstrisini iPhone ile baştan aşağı değiştirdi. Bugün ki akıllı telefon kavramını oluşturdu tam manada. Samsung gibi firmalar ise Apple'ın açtığı yolda ilerleyerek iPhone klonları oluşturmaya başladı. Bugün ki tüm akıllı telefonlar ilk IPhone'un aslında gelişmiş klonlarıdır. Ki buna ilk IPhone'dan sonra piyasaya çıkan iPhone modelleri de dahil. Steve Jobs verdi fikri millet uyguladı bugünlere kadar geldi. Yoksa emin olun size basmatik iğrenç PDA'ları akıllı telefon diye kakalıyor olacaklardı hala.
Ayrıca Android özgür yea diyen arkadaşlara Jailbreak nedir bir araştırmalarını öneriyorum. Jailbreak denen müthiş şey sayesinde iOS Android'ten bile daha özgür kıvama geliyor. Apple'ın sana vermediği bir özelliği çeşitli Tweak'ler ile telefonuna ekleyebiliyorsun ve istediğin uygulamayı da ücretsiz indirebiliyorsun Android gibi. Yani Android özgür diyenler Jailbreak ile IPhone'un da gayet özgürleştirebildiğini bilmiyorlar. Ama söyleyeyim her iki platformda da özgürlük iyi bir şey değil telefonun Allah'a emanet oluyor güvenlik zaafiyetleri oluşuyor.
Ve bir de meşhur güncelleme konusu var. Güncelleme Android'in kanayan yarasıdır. Android üreticileri ne zaman derler ki bende 6 sene güncelleme vereceğim o zaman rekabet başlar. Apple şu an güncelleme konusunda çok üstün ki hala kullandığım 5S'e en son temmuz ayında güvenlik güncelleştirmesi verildi ki güvenlik açıkları oldukça güncelleme gelmeye devam edecekte. Ama onun döneminde çıkan Galaxy S4'ün hiçbir güncelleme aktivitesi yok unutuldu gitti cihaz resmen. Ama 5S hala güncelleme alıyor, uygulama desteği devam ediyor, içinde ki grafik birimi yani taaa 7 sene önce ki grafik birimi hala PUBG oynatıyor kasmadan. 2013 yılında çıkan çoğu cihaz PUBG'yi oynatmayı geçtim açsan telefonun kendisine gelmesi için restart atman gerekiyor.
Android sadece uzun pil ömrü isteyen kişiler için iyi bir tercih olacaktır zira Apple pil olayında sınıfta kalıyor performansa daha çok yüklendikleri için ama sorun değil çünkü iPhone XS ile pil sorunları bitti neredeyse Apple işlemcinin verimliliğini artırarak çözdü bu işi yani şu an Android'e yetiştiler yeni cihazlarda pil anlamında ama işte Türkiye gibi kurun yüksek olduğu, vergi cehennemi bir ülkede son modele erişmek imkansız olduğundan iPhone almak imkansızlaştı. Türkiye'de en çok kullanılan modeller 5S, 6, 6S, 7 falan diğer üst modelleri almak imkansızlaştı artık. Aşağıya bırakacağım Türkiye iOS sürümleri kullanım oranı grafiği ve Amerika iOS sürümleri kullanım grafiğinden olayın vehametini anlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 696763
Bu Türkiye
Eki Görüntüle 696766
Bu ise Amerika. Eee şimdi ne var bunda diye soracak olursanız gördüğünüz gibi Türkiye'de iOS 12 kullanım oranı epey yüksek. iOS 12 ise ülkemizde çok yaygın kullanılan 5S ve 6'ya çıkan son büyük iOS sürümü yani o cihazlar bu sürümde kaldı ve vergilerden dolayı yeni bir iPhone alamadıkları için Türkiye'de iOS 12'nin ciddi bir kullanım oranı var. Ama Amerika'ya bakıyoruz iOS 12 kullanan kalmamış neredeyse. Arada ki uçurumu görüyorsunuzdur umarım sayın yurttaşlar, romalılar diyor ve gidiyorum![]()
Ya bir kere şu ekran mevzusunu masaya bir yatıralım hocam. 120 Hz ekran oyun oynamayan biri için hiç önemli değil bence. PUBG falan oynamıyorsan çok gereksiz bir şey 120 Hz ekran. Ayrıca 120 Hz ekran demek daha büyük pil demek çünkü dehşet derece güç tüketecektir. Çok gereksiz teknolojiler PC'de neyse 120 Hz önemli bir şey çünkü PC oyun çeşitliliği olarak uçsuz bucaksız bir platform ama mobilde bir PUBG bir de Fortnite falan var bunlar öyle hayvan gibi grafikte barındırmıyor yani çok gereksiz 120 Hz ekran mobilde en azından mobil platform PC platformuna tamamen yaklaşana kadar. Yani günlük kullanıcı için 120 Hz AMOLED ekran bir şey ifade etmiyor.Ama 120 Hz AMOLED ekranı var.
Ben özgürlük namına bir şeylerden bahsettim mi ?
Ya bir kere şu ekran mevzusunu masaya bir yatıralım hocam. 120 Hz ekran oyun oynamayan biri için hiç önemli değil bence. PUBG falan oynamıyorsan çok gereksiz bir şey 120 Hz ekran. Ayrıca 120 Hz ekran demek daha büyük pil demek çünkü dehşet derece güç tüketecektir. Çok gereksiz teknolojiler PC'de neyse 120 Hz önemli bir şey çünkü PC oyun çeşitliliği olarak uçsuz bucaksız bir platform ama mobilde bir PUBG bir de Fortnite falan var bunlar öyle hayvan gibi grafikte barındırmıyor yani çok gereksiz 120 Hz ekran mobilde en azından mobil platform PC platformuna tamamen yaklaşana kadar. Yani günlük kullanıcı için 120 Hz AMOLED ekran bir şey ifade etmiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.