Rehber iPhone ve iPad'e Dosya aktarma

lajeck

Kilopat
Katılım
28 Şubat 2014
Mesajlar
140
Çözümler
1
Herkese merhaba, bilindiği gibi Apple cihazları kendi içerisinde dosya aktarımı konusunda iyi olsa da PC'den dosya aktarmak bazen sorun yaratabiliyor. Harici bir programla da dosyalarınızı atmak istemiyorsanız önerim işinize yarayabilir. iPad ve iPhone'da denenmiştir.

Öncelikle aktarma işlemi iTunes programı üzerinden cihazları eşleştirme yollarına hiç girmeden sürükle bırak mantığında olacaktır. iTunes programını indirip USB ile tabletinizi veya telefonunuzu bağlamanız yeterli.

Burada önemli olan nokta ise cihazın saklama alanına atacağımız için diğer Apple cihazlarından belgenize ulaşamazsınız. Ama iCloud alanına taşı diyerek sorunu çözebilirsiniz. O halde neden bu öneriye gerek duyulmakta derseniz eğer, film izlemek için 2-5GB'lık dosyayı karşıya yüklemek (mesela 0.5 yükleme hızında) bazen saatler alacağından dolayı bu işlem çok kısa sürede sonuç vermektedir.

iTunes programını açın > Telefon veya tablet ikonuna tıklayın > Açılan ekranda sol panelde "Dosya Paylaşma" sekmesine tıklayın > Burada belge aktarımında kullanabileceğiniz uygulamalar çıkacaktır. Önerim "Chrome"u seçmek > Bu uygulamayı seçtiğimizde sağda "Chrome Belgeleri" çıkacaktır. > Buraya film, müzik, belge, fırça veya diğer uzantılara sahip dosyalarınızı sürükleyip atabilir veya alttan "Dosya ekle"den de ekleyebilirsiniz. > Dosyanızı attıktan sonra > Tablet veya telefonunuzdan "Dosyalar" uygulamasını açın. > Sol paneldeki "Konumlar" sekmesinde iPad'imde/iPhone'umda depolama alanına bakmak için açık olması gerekir. > iPad'imde/iPhone'umda sekmesine tıkladığınızda "Chrome" dosyasını göreceksiniz. > Dosyada aktardığınız belgeler yer almaktadır. Sonrasında dosyayı Chrome klasöründen iPad ana saklama alanı klasörüne de taşıyabilirsiniz. (Neden Chrome? Derseniz eğer, dosyaları attığınız uygulamada dosyanın açılmaması için. Örneğin iMovie veya procreate uygulamasına atarsanız cihazdan açtığınız belge uygulamadan açılabilmektedir.)

Ek: Procreate uygulaması üzerinden çizim yapan arkadaşlar çizimlerinin procreate uzantılı bilgisayarlarına yedeklemek isterse eğer çalışmayı paylaş sekmesinden > Dosyalar'a kaydet > iPad'imde > Procreate'i seçip > yeni klasör oluşturup > dosyayı iPad depolama alanına yollayabilir. Sonrasında > ITunes'a bağlanıp "Chrome"u seçtiğimiz yerde Procreate'i görebileceklerdir. > Procreate'i seçip > dosya içindeki çizimlerini görebilir. > sonrasında klasöre tıklayıp > altta bulunan "Kaydet" sekmesine tıklayarak dosyalarını bilgisayarına hızlı bir şekilde alabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı