iPhone X animasyonlarının kasması

Benim eski 6S de oluyordu X de olması değişik. Kılıfın varsa çıkar kılıfla bile aynısı oluyorsa güç tasarrufuna al işlemci gücü kısılıyor daha az güç tüketiyor daha az ısı açığa çıkartıyor eğer işe yaramazsa peltierli soğutucu almanı tavsiye ederim yani Safari'de gezerken bile soğutucu takacaksın ama başka çözümü yok.

Kılıf ile kullanma sebebim kozmetik hasar görmesini istemem telefonu düşürmem fakat kasasında çizilme falan olursa değeri düşebilir endişem bu. Bu arada güç tasarrufuna aldığım için mantıken işlemcinin gücünden kısılacak bu sefer daha fazla kasma olmaz mı animasyonlarda?

Kılıf ile kullanma sebebim kozmetik hasar görmesini istemem telefonu düşürmem fakat kasasında çizilme falan olursa değeri düşebilir endişem bu. Bu arada güç tasarrufuna aldığım için mantıken işlemcinin gücünden kısılacak bu sefer daha fazla kasma olmaz mı animasyonlarda?

Hayır güç tasarrufunda gündelik kullanım için o kadar performans azalmaz. Throttle yemesindense düşük frekansta çalışması mantıken daha iyi.

Onunla alakası olduğunu sanmıyorum. iPhone 5S de kullandım ama bu sorunu ilk kez iPhone 7 de gördüm.

Bende 6S de vardı 7 de yoktu o sorun.

Maalesef bu durum yazılımsal bir sıkıntı. Bir dönem bende iPhone X kullanıyordum. iOS 14 kullanırken yağ gibi akan cihaz iOS 15 sonrası dikiş tutmadı. Sürekli animasyon takılmaları, ana ekranda kare hızı düşüşü, kendi kendine yeniden başlatılan uygulamalar falan beni çileden çıkartmıştı. Normalde telefonumu değiştirmeyi düşünmüyorken gidip 12 Pro satın aldım en sonunda. Ne hoş şu anda 12 Pro da da ara sıra animasyonlar takılıyor ama neyse. 🤣

iPhone X'in bu durumda olmasının sebebi son 3 senede çıkan iOS güncellemeleridir. iOS 14 ile yağ gibi akıyordu ama widgetlar ufaktan da olsa zorluyordu cihazı. Zaten o widgetlar geldiğinden beridir iOS'un stabilitesi her geçen gün daha da azalıyor. iOS 16 ile gelen kilit ekranı da tuzu biberi oldu. Bu durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. iOS 16.7'yi bekleyin derim. Belki bir nebze olsun bu sorunlar çözülür.

Maalesef bu durum yazılımsal bir sıkıntı. Bir dönem bende iPhone X kullanıyordum. iOS 14 kullanırken yağ gibi akan cihaz iOS 15 sonrası dikiş tutmadı. Sürekli animasyon takılmaları, ana ekranda kare hızı düşüşü, kendi kendine yeniden başlatılan uygulamalar falan beni çileden çıkartmıştı. Normalde telefonumu değiştirmeyi düşünmüyorken gidip 12 Pro satın aldım en sonunda. Ne hoş şu anda 12 Pro da da ara sıra animasyonlar takılıyor ama neyse. 🤣

iPhone X'in bu durumda olmasının sebebi son 3 senede çıkan iOS güncellemeleridir. iOS 14 ile yağ gibi akıyordu ama widgetlar ufaktan da olsa zorluyordu cihazı. Zaten o widgetlar geldiğinden beridir IOS'un stabilitesi her geçen gün daha da azalıyor. iOS 16 ile gelen kilit ekranı da tuzu biberi oldu. Bu durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. iOS 16.7'yi bekleyin derim. Belki bir nebze olsun bu sorunlar çözülür.

Az önce telefonu şarja taktım, ana ekran da sağ sol yaparken bile 60FPS'den düşük olduğunu çok belli ediyor. Keşke elimde olsa da iOS 15'e falan düşürebilsem sürümü. Arkadaşımda 8 Plus var ve bana çok akıcı geliyor, X de neden böyle bir sıkıntı var anlayamadım haala.

Arkadaşlar eğer sizde de aynı sorun varsa iOS 16.6.1 indirin animasyon kasması biraz da olsa azalıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı