iPhone X vs XS vs XS Max

Hocam evet SE 2020 Edition özellik olarak bir hayli iyi geliyor fakat adında da göreceğimiz üzere 2020 model bir telefonda yıllardır kullanılan kalın çerçeve, IPS LCD bir panel, FaceID olmaması ve en önemlisi 1821mAh batarya fiyatını hak ediyor mu bunu biraz tartışırım. Kendim 6 yıllık bir iPhone 6 kullanıcısıyım hala ve Apple'ın fiyat politikası gerçekten düşündürmeye başladı artık. Tabi burada yine de kullanıcının ne istediği devreye giriyor, tamamen performans odaklı bir telefon arıyorsanız ve benim gibi küçük ekran tercih ediyorsanız SE 2020 Apple tarafında tercih edebileceğiniz en iyi f/p telefonu olacak. Ama yine de 5.300TL verdikten sonra biraz modern gözüken bir telefon kullanmak isterim.

Bu yazdıklarım da tamamen şahsi fikirlerim ayrıca, az önce söylediğim gibi önemli olan kullanıcının ne istediği :)
Açıkçası benim açımdan performans her zaman öncelik olmuştur. Touch ID'li tasarımı her zaman Face ID'li tasarıma tercih etmişimdir. Elimde halihazırda XR ve 8+ var. XR çok büyük geliyor bana. 8+ zaten ergonomi olarak XR'dan da kötü. Küçük boyutta 11 Pro tercih etmek gerekiyor ama fiyatı malum. Geriye tek seçenek SE 2020 kalıyor. Ayrıca XR ve SE 2020 yi karşılaştırınca SE 2020'nin güncelleme bazında daha uzun ömürlü bir telefon olduğu yadsınamaz bir gerçek. 5300TL bence en az 6-7 yıl kullanabileceğin bir Apple ürünü için gayet makul bir fiyat. Yanına da AirPods ve Apple Watch alındığı zaman tadından yenmeyecek bir üçlü oluyor. Zaten Apple marka herhangi bir ürün aldıktan sonra cihazın çevreye modern gözükmesi benim için pekte önemli değil. Önemli olan işlevi :)

Hocam evet SE 2020 Edition özellik olarak bir hayli iyi geliyor fakat adında da göreceğimiz üzere 2020 model bir telefonda yıllardır kullanılan kalın çerçeve, IPS LCD bir panel, FaceID olmaması ve en önemlisi 1821mAh batarya fiyatını hak ediyor mu bunu biraz tartışırım. Kendim 6 yıllık bir iPhone 6 kullanıcısıyım hala ve Apple'ın fiyat politikası gerçekten düşündürmeye başladı artık. Tabi burada yine de kullanıcının ne istediği devreye giriyor, tamamen performans odaklı bir telefon arıyorsanız ve benim gibi küçük ekran tercih ediyorsanız SE 2020 Apple tarafında tercih edebileceğiniz en iyi f/p telefonu olacak. Ama yine de 5.300TL verdikten sonra biraz modern gözüken bir telefon kullanmak isterim.

Bu yazdıklarım da tamamen şahsi fikirlerim ayrıca, az önce söylediğim gibi önemli olan kullanıcının ne istediği :)
Gün içerisinde bende bir kaç makale okudum iPhone 8 ile aynı kasada görünmesi beni en çok üzen şeydi açıkçası. Telefonun iPhone 11 i bile tek çekirdek skorunda geçmesi fazlasıyla performanslı olduğunu gösterse de düşününce gereksiz buldum. Çünkü zaten bu bütçede her telefon performans olarak fazlasıyla tatmin eder beni ve bu kadar para veriyorken de bari tasarımı da çok iyi olsun dedim. Sanırım ikinci el güzel temiz bir X ya da XS alacağım.

Gün içerisinde bende birkaç makale okudum iPhone 8 ile aynı kasada görünmesi beni en çok üzen şeydi açıkçası. Telefonun iPhone 11'i bile tek çekirdek skorunda geçmesi fazlasıyla performanslı olduğunu gösterse de düşününce gereksiz buldum. Çünkü zaten bu bütçede her telefon performans olarak fazlasıyla tatmin eder beni ve bu kadar para veriyorken de bari tasarımı da çok iyi olsun dedim. Sanırım ikinci el güzel temiz bir X ya da XS alacağım.

@Berkay T yaklaşık 3 ay içerisinde 6S'den 8+ ve XR'a geçiş yaptım. 8+ sıfır almıştım Vatan'dan. Fakat ekran gövde oranı, telefonun tek elle kullanımının zor olması ve artık eski kasa yapısı barındırmasından dolayı takasla XR aldım. Tamam dedim telefon budur. Hızı, bataryası her şeyiyle güzel bir telefon dedim lakin X alana kadar. Yaklaşık 2 aydır iPhone X kullanıyorum. İnan bana telefon başlı başına muhteşem bir cihaz. 2. el aldım X'i. Ele oturuşu, paslanmaz çelik kasası, AMOLED ekranı, hızı ve sayamadığım daha birçok özelliği ile diyebilirim ki Apple'ın amiral gemisi bir cihaz. Yanlış anlaşılmasın burada amacım 8+ ya da XR'ı kötülemek değil. Belki XR işlemcisi bataryası ve 1 - 2 özelliği ile X'den iyi ama telefon gerçekten kaba. Ayrıca Premium hissi yok cihazda tamamen şahsi görüşüm. Kasası 7+ 8+ ile aynı alüminyum ve gerçekten kaba geldi bana. iPhone X ya da XS alabiliyorsan hiç düşünmeden al. Telefonu eline alıp kullandığın zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın. :)

@Berkay T yaklaşık 3 ay içerisinde 6S'den 8+ ve XR'a geçiş yaptım. 8+ sıfır almıştım Vatan'dan. Fakat ekran gövde oranı, telefonun tek elle kullanımının zor olması ve artık eski kasa yapısı barındırmasından dolayı takasla XR aldım. Tamam dedim telefon budur. Hızı, bataryası her şeyiyle güzel bir telefon dedim lakin X alana kadar. Yaklaşık 2 aydır iPhone X kullanıyorum. İnan bana telefon başlı başına muhteşem bir cihaz. 2. el aldım X'i. Ele oturuşu, paslanmaz çelik kasası, AMOLED ekranı, hızı ve sayamadığım daha birçok özelliği ile diyebilirim ki Apple'ın amiral gemisi bir cihaz. Yanlış anlaşılmasın burada amacım 8+ ya da XR'ı kötülemek değil. Belki XR işlemcisi bataryası ve 1 - 2 özelliği ile X'den iyi ama telefon gerçekten kaba. Ayrıca Premium hissi yok cihazda tamamen şahsi görüşüm. Kasası 7+ 8+ ile aynı alüminyum ve gerçekten kaba geldi bana. iPhone X ya da XS alabiliyorsan hiç düşünmeden al. Telefonu eline alıp kullandığın zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın. :)
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Benimde aklımda sizin dedikleriniz birebir vardı bir türlü içime sinmiyordu o telefonlar tabi siz görmüş bizzat kullanmış olarak daha iyi anlamışsınızdır. Bende zaten kararımı XS den yana almıştım ama eğer temizini bulamazsam X alırım. Zaten X'in az iyileştirilmiş hali XS yani fazla kasmaya gerek yok. Bu arada tek korkum iPhone'nin klasikleşen batarya sorunu. iPhone X için iyileştirilmişti deselerde tam anlamıyla güvenemiyorum. Aslında bakarsanız şarjı dayanamama sorunu devam etse de beni vazgeçirmez ama bilmekte isterim açıkçası. Sizin deneyimleriniz de nasıl bir performans sergiledi batarya ?

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Benim de aklımda sizin dedikleriniz birebir vardı bir türlü içime sinmiyordu o telefonlar tabii siz görmüş bizzat kullanmış olarak daha iyi anlamışsınızdır. Bende zaten kararımı XS'den yana almıştım ama eğer temizini bulamazsam X alırım. Zaten X'in az iyileştirilmiş hali XS yani fazla kasmaya gerek yok. Bu arada tek korkum IPhone'nin klasikleşen batarya sorunu. iPhone X için iyileştirilmişti deselerde tam anlamıyla güvenemiyorum. Aslında bakarsanız şarjı dayanamıyor devam etse de beni vazgeçirmez amabilmekte isterim açıkçası. Sizin deneyimleriniz de nasıl bir performans sergiledi batarya?

Hocam aldığım cihazın garantisi bitmesine 1 ay kala Apple servisinde orijinal batarya değişmiş. Böyle olması nedeniyle şarjım gerçekten çok tatmin ediyor beni. Pil sağlığı şu an 98. telefonla oyun oynayan biri değilim sosyal medya WhatsApp gibi uygulamalar ile zaman geçiriyorum ve bu şekilde rahat 2 gün gidiyor şarjı. Tavsiyem alacağın telefonun pil sağlığı 90 aşağısı alma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı