Açıkçası benim açımdan performans her zaman öncelik olmuştur. Touch ID'li tasarımı her zaman Face ID'li tasarıma tercih etmişimdir. Elimde halihazırda XR ve 8+ var. XR çok büyük geliyor bana. 8+ zaten ergonomi olarak XR'dan da kötü. Küçük boyutta 11 Pro tercih etmek gerekiyor ama fiyatı malum. Geriye tek seçenek SE 2020 kalıyor. Ayrıca XR ve SE 2020 yi karşılaştırınca SE 2020'nin güncelleme bazında daha uzun ömürlü bir telefon olduğu yadsınamaz bir gerçek. 5300TL bence en az 6-7 yıl kullanabileceğin bir Apple ürünü için gayet makul bir fiyat. Yanına da AirPods ve Apple Watch alındığı zaman tadından yenmeyecek bir üçlü oluyor. Zaten Apple marka herhangi bir ürün aldıktan sonra cihazın çevreye modern gözükmesi benim için pekte önemli değil. Önemli olan işleviHocam evet SE 2020 Edition özellik olarak bir hayli iyi geliyor fakat adında da göreceğimiz üzere 2020 model bir telefonda yıllardır kullanılan kalın çerçeve, IPS LCD bir panel, FaceID olmaması ve en önemlisi 1821mAh batarya fiyatını hak ediyor mu bunu biraz tartışırım. Kendim 6 yıllık bir iPhone 6 kullanıcısıyım hala ve Apple'ın fiyat politikası gerçekten düşündürmeye başladı artık. Tabi burada yine de kullanıcının ne istediği devreye giriyor, tamamen performans odaklı bir telefon arıyorsanız ve benim gibi küçük ekran tercih ediyorsanız SE 2020 Apple tarafında tercih edebileceğiniz en iyi f/p telefonu olacak. Ama yine de 5.300TL verdikten sonra biraz modern gözüken bir telefon kullanmak isterim.
Bu yazdıklarım da tamamen şahsi fikirlerim ayrıca, az önce söylediğim gibi önemli olan kullanıcının ne istediği![]()