iPhone XR batarya değişimi yaparken neye dikkat edilmeli?

422470

Hectopat
Pil sağlığı 78 olan XR'a batarya alacağım kendim değiştireceğim için sorun çıksın istemiyorum nelere dikkat etmeliyim? Veya bataryayı kendim alsam telefoncuya götürsem takar mı?

Pil sağlığı 78 olan XR'a batarya alacağım kendim değiştireceğim için sorun çıksın istemiyorum nelere dikkat etmeliyim? Veya bataryayı kendim alsam telefoncuya götürsem takar mı?

Kendiniz takamazsınız IPhone'lar kolay açılmaz tanıdık telefoncu varsa gidin taktırın ya da telefoncudan da alabilirsiniz bataryayı bizzat kendi takar.

Fppro gibi bir yere götürüp yaptırmanız daha iyi olacaktır. Kendiniz takarken face idye ve su geçirmezliğine zarar verebilirsiniz. Telefonun içinin toz alıp bozulmasını göze alırsanız kendinizde yapabilirsiniz (face id de dahil)

Daha önce sökülmüş olsa bile civataları yanlış takarsan bir yeri delersin. Hadi civataları doğru taktın diyelim Face ID filmini alırken yırtma ihtimalin çok yüksek. Onu da yırtmadan aldın diyelim onu sen tekrar yerine düzgünce oturtamazsın iyi el işçiliği ister. Genelde de Face ID filmi iç kulaklığa yapışır onu hava pompasıyla ısı verip oradan kaldırırız. O yüzden hiç bu topa girme ver parasını işini bilen bir teknisyen yapsın.
Edit: Bir an kafam gitti Face ID filmini iç kulaklıktan ayırmaya gerek yok. Ekran değişimine gitti bir an kafam. Özür dilerim. Face ID konnektörü bataryanın arasından girer o bazen bataryaya yapışıyor ve ısı versek de yırtılması ihtimal her zaman.

Geç oldu ama aldım bataryayı ve değiştirdim az önce. Bir sorun çıkmadı yapışkanı çürümüş sadece o zorladı onun dışında herhangi bir sorun olmadı. Bir de Deji takınca pil sağlığı gözükmüyor onun çözümü yok değil mi?

@Thalasa hocam içini açınca öğrendim ki ekran da değişmiş aldığım adam söylememiş. Bu şekilde XR kaça satılır? 128 GB ekran batarya değişti batarya yüzünden pil sağlığı gözükmüyor ve True Tone yok.

Son düzenleme:
Geç oldu ama aldım bataryayı ve değiştirdim az önce. Bir sorun çıkmadı yapışkanı çürümüş sadece o zorladı onun dışında herhangi bir sorun olmadı. Bir de Deji takınca pil sağlığı gözükmüyor onun çözümü yok değil mi?

@Thalasa hocam içini açınca öğrendim ki ekran da değişmiş aldığım adam söylememiş. Bu şekilde XR kaça satılır? 128 GB ekran batarya değişti batarya yüzünden pil sağlığı gözükmüyor ve True Tone yok.

2.el piyasasını takip eden birisi değilim. Ama bu haliyle hurda cihaz kıvamında şu anda. Şahsen bana gelse cihaz sanırım 6500 civarına satarım. Piyasa kaça alır onu denk cihazlarla araştırmak lazım.
Maalesef pil sağlığını görmenin bir yolu yok. O işlemleri sen yapamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı