iPhone XR'den Honor 90'a gecmek mantikli mi?

Tabii ki geçmek mantıklı. Honor 90, XR'dan çok daha iyi bir telefon. Ayrıca XR'in güncelleme desteği de sonlandı. Çağ atlamış olursunuz geçersiniz. Ekran, kamera, batarya konusunda çok çok daha iyi Honor 90.

Honor 90'ı tercih ederdim. MagicOS kötü bir arayüz değil ama bunu emin bir şekilde diyebilecek kadar deneyimim yok.
Ben HP3 sensörü ve gerçekten başarılı ekranından geçerdim.
A12 Bionic hariç beni XR tarafına cezbeden bir durum yok. Üstelik 7 Gen 1 ile multi-core'da neredeyse denkler.

Ancak artik 80 pil sagligindan oturu ekran suresinin Wi-Fi'de bile 3-3.5 saate kadar gerilemesi canimi siktigi icin degistirmeyi dusunuyorum.
7 Gen 1, en guclu halinde bile A12'nin %70'ini kullandigi 4W-5W daha az guc tuketiyor, iOS 17'de pil konusunda onceki surumlere gore daha basarisiz, pil konusunda her sekilde kayda deger farklarin olusacagi asikar ancak Honor 90 etrafli bir urun degil, etrafli demememin en buyuk sebebi ise; stok kameradan ve SoC'un ISP'sinden dolayi sensorden tam verim alamiyorsunuz, stok kamera isini modlu kamera kurarak cozebilirsiniz ancak ISP'yi cozebilmeniz mumkun degil, ISP'nin isleri ne kadar absurt degistirdigini de Exynos 2200 & 8 Gen 1 konusunda detayli olarak tartismistik. Bunun daha Android 15'te kesilecek olan guncelleme destegi, daha tam oturmamis arabirim ve 50 derecelere ulasan kasa sicakligi da var. Benim onerim, simdilik cihaz degistirmemeniz yonunde. XR'in rahat 2-3 yil daha kullanim omru var, ileride bu tarz premium telefonlar illa cikacak. Ayrica 2. el uygunsa, server kayitli S21 Ultra'lar var. IMEI attirma islemindeki gibi bir anda servis yok uyarisi almaniz da mumkun degil bu kayit yontemi ile.

7 Gen 1, en guclu halinde bile A12'nin %70'ini kullandigi 4W-5W daha az guc tuketiyor, iOS 17'de pil konusunda onceki surumlere gore daha basarisiz, pil konusunda her sekilde kayda deger farklarin olusacagi asikar ancak Honor 90 etrafli bir urun degil, etrafli demememin en buyuk sebebi ise; stok kameradan ve SoC'un ISP'sinden dolayi sensorden tam verim alamiyorsunuz, stok kamera isini modlu kamera kurarak cozebilirsiniz ancak ISP'yi cozebilmeniz mumkun degil, ISP'nin isleri ne kadar absurt degistirdigini de Exynos 2200 & 8 Gen 1 konusunda detayli olarak tartismistik. Bunun daha Android 15'te kesilecek olan guncelleme destegi, daha tam oturmamis arabirim ve 50 derecelere ulasan kasa sicakligi da var. Benim onerim, simdilik cihaz degistirmemeniz yonunde. XR'in rahat 2-3 yil daha kullanim omru var, ileride bu tarz premium telefonlar illa cikacak. Ayrica 2. el uygunsa, server kayitli S21 Ultra'lar var. IMEI attirma islemindeki gibi bir anda servis yok uyarisi almaniz da mumkun degil bu kayit yontemi ile.
İleride bunun gibi çıkacak cihazların fiyat durumunu bilemeyiz ama. Bir de Honor ülkemize hep pahalı geliyor. Honor 90 kampanya vesilesiyle uyguna geliyor, yoksa bu telefonun piyasası kulaklıksız 18K civarında ve o fiyata da POCO F5 varken tercih edilesi bir cihaz değil zaten Honor 90.

Bu arada ben iOS 17.1'de pilden etkilenmedim. iOS 16.5'e nazaran aynı ekran süresi alıyorum.

Bu arada HP3 meselesini şöyle değerlendirmek gerek. Evet, tam kapasitede yararlanamıyoruz belki ama en nihayetinde o fiyat bandındaki pek çok telefonun SoC + kamera sensörü kombinasyonundan üstün.

fiyata da POCO F5 varken tercih edilesi bir cihaz değil zaten Honor 90.
Ayni mertebede degiller. F5 sogutma kapesitesi ve guclu SoC icin malzemesinden, kamerasindan epey kisilmis bir cihaz. Honor 90 ise kamera ve premium deneyimli odakli bir cihaz.
Bu arada HP3 meselesini şöyle değerlendirmek gerek. Evet, tam kapasitede yararlanamıyoruz belki ama en nihayetinde o fiyat bandındaki pek çok telefonun SoC + kamera sensörü kombinasyonundan üstün.
GT 2 modlu kamera ile fotograf performansinda Honor 90'a fersah fersah yaklasir ancak video performansinda uzer. Ayrica butce 19K'ya esnerse Xiaomi 12 var, 7 Gen 1'den %150 daha guclu bir SoC, tipki Honor 90 gibi curved bir ekran ve premium bir cihaz elde etmis olacaksiniz.

Ayni mertebede degiller. F5 sogutma kapesitesi ve guclu SoC icin malzemesinden, kamerasindan epey kisilmis bir cihaz. Honor 90 ise kamera ve premium deneyimli odakli bir cihaz.
Ekranından ötürü Honor 90'a yaklaşabilen bir cihaz. Ekranının 12-bit olması büyük bir üstünlük. Honor 90'ın ekranı 10-bit. Arada uçurum var. Evet, curved tasarım olması şık görünüm sağlıyor ancak POCO F5 de 12-bit sayesinde premium bir görünüm sunuyor. Ek olarak POCO F5'in görünümü diğer POCO'lar kadar ucuz ve dandik değil, bi' ağırlığı var yine. Bu arada Honor 90 da plastik, POCO F5 de plastik.
GT 2 modlu kamera ile fotograf performansinda Honor 90'a fersah fersah yaklasir ancak video performansinda uzer.
GT2 hiç ilgimi çeken bir cihaz değil, yoksa indirimlerden 12.999 TL'ye düştüğünde alabilirdim.
Ayrica butce 19K'ya esnerse Xiaomi 12 var, 7 Gen 1'den %150 daha guclu bir SoC, tipki Honor 90 gibi curved bir ekran ve premium bir cihaz elde etmis olacaksiniz.
O kadar esneme imkanım yok, dediğim gibi Honor 90 alırsam alırım yoksa başka bir şey almam. Pahalı bir telefona ihtiyacım yok. Honor 90 için cebimden az çıkacak diye düşündüm sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı