IPhone XS ekranının LCD mi yoksa OLED mi olduğu nasıl anlaşılır?

Mek4st4r

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba kupon koduyla yenilenmiş bir iPhone XS aldım ekran kontrolü yaparken sanki LCD ekran gibi ekranın her yerinde ışık gözüküyor. Yenileme raporunda cihaz ekranı orijinal diyor. Ekranın LCD mi OLED mi olup olmadığını nereden anlayabilirim?

Arkadaşlar merhaba kupon koduyla yenilenmiş bir iPhone XS aldım ekran kontrolü yaparken sanki LCD ekran gibi ekranın her yerinde ışık gözüküyor. Yenileme raporunda cihaz ekranı orijinal diyor. Ekranın LCD mi OLED mi olup olmadığını nereden anlayabilirim?

%100 sihah bir alanı aç arka ışığı görüyorsan LCD'dir sade karanlık ise OLED'dir.

OLED (Super Retina) Ekranı kanka siyahların tam siyah olmasından anlayabilirsin

İkinci telefonum bu ilkinde sıkıntı çok diye değişim talep ettim onun ekranında siyahlar tam siyahtı ekranın aktif olmayan bölgelerinde vs ışık yoktu açılırken de logo harici karanlıktı bunda öyle değil gibi bir de diğer cihazın ekranından farklı olarak bu ekran kasadan biraz daha üstte gibi yüksek duruyor. LCD ekranlarda böyle mi oluyor?

İkinci telefonum bu ilkinde sıkıntı çok diye değişim talep ettim onun ekranında siyahlar tam siyahtı ekranın aktif olmayan bölgelerinde vs ışık yoktu açılırken de logo harici karanlıktı bunda öyle değil gibi bir de diğer cihazın ekranından farklı olarak bu ekran kasadan biraz daha üstte gibi yüksek duruyor. LCD ekranlarda böyle mi oluyor?
Dandik yan sanayi lcd panel gelmiş. Eğer dokunmatikte sorun yoksa, ısınma durumunda kendi kendine basmıyorsa ben olsam değişim istemezdim. Siz testleri yapın, Sıkıntı varsa değişim isteyin.

Siyah bir resim aç. Karanlık bir odaya geç. Eğer en ufak bir ışık yansıması görüyorsan OLED değildir.

Hocam bir hata yaptım yenilenmiş telefon aldım. İlk telefon da aynı modeldi ama ekranda açılırken elma logosu hariç her yer siyahtı mesela ama onda da günlük kllanımda beyaz flash çakması gibi parlamlar oluyordu garantiye gönderdim bir türlü yapamadılar mağdur ettiler güç bela tüketici hakem heyeti kararıyla değişim istedim kupon koduyla telefon veriyoruz dediler 15 gün de telefonu göndermediler öyle mağdur ettiler şimdi de bu telefonda ekran orijinal demesine rağmen ışık var. Muhtemelen OLED değil.

Hocam bir hata yaptım yenilenmiş telefon aldım. İlk telefon da aynı modeldi ama ekranda açılırken elma logosu hariç her yer siyahtı mesela ama onda da günlük kllanımda beyaz flash çakması gibi parlamlar oluyordu garantiye gönderdim bir türlü yapamadılar mağdur ettiler güç bela tüketici hakem heyeti kararıyla değişim istedim kupon koduyla telefon veriyoruz dediler 15 gün de telefonu göndermediler öyle mağdur ettiler şimdi de bu telefonda ekran orijinal demesine rağmen ışık var. Muhtemelen OLED değil.
Değil zaten. Ben olsam sonuna kadar uğraşırdım.

Dandik yan sanayi lcd panel gelmiş. Eğer dokunmatikte sorun yoksa, ısınma durumunda kendi kendine basmıyorsa ben olsam değişim istemezdim. Siz testleri yapın, Sıkıntı varsa değişim isteyin
hocam öyle telefon gönderiyolar ki ilk telefon mükemmel kozmetikteydi ama hem çizikti hem ekranı sorunluydu hem de şarjında falan sorun vardı ama ekranı oleddi. şimdi bunu kuruyorum bunun kozmetiği harika tek çizik yok henüz diğer fonksiyonlarını test edemedim ama ekranı lcd takmış kansızlar.
Değil zaten. Ben olsam sonuna kadar uğraşırdım.
Öyle yapıcam bi üç dört gün kullanıcam dokunmatiği de çok hassas değil gibi biraz sert basınca algılıyor ama ikinci telefonu gönderirken de 5 günde göndermeleri gereken cihazı tam 15 günde gönderdiler yine öyle bir mağduriyet de yaşamak istemiyorum. Para iadesinde de bir sürü insanı mağdur etmişler paralarını vermemişler ondan da çekiniyorum.Lanet ettim yani. hocam sokağından bile geçmeyin böyle şirketlerin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı