iPhone X'ten memnun musunuz?

1745870250798.jpeg

Apple hesabınız ile bir uygulamayı daha önceden satın aldıysanız bu olur. IOS 15 çoğu uygulamayı az öncede dediğim gibi destekliyor. Hatta çoğu uygulamayı fotoğrafta olduğu gibi "eski sürüm" ile kullanabiliyorsunuz. Uygulama gidipte IOS sürümünden özellikle uygulamasını çekmediği sürece sıkıntı olmuyor. Mesela iPhone 4s'te Youtube çalışmıyor. 5'te denemedim. @Moneymoon @Tim

A serisi cihazların kameraları çok iyi değil. Bütçe olarak iPhone zaten S serisine denk geliyor. Eski model bir iPhone yerine aynı bütçede ortalama bir Samsung telefon bence daha iyi olacaktır. Pro modelleri zaten gereksiz derecede pahalı.

Sosyal medya kullanmıyorum ama Android'deki kalite sorunu çözüldü diye duymuştum. Galerimdeki S24 FE ile çektiğim fotoğraflar kötü durmuyor.
Ben S23 ultra ile denedim hocam 1 hafta önce maalesef bozuyor. Hatta Xiaomi Samsung'a göre daha çok bozuyor. Her ne kadar İphone kullansam da gönlüm hep Android'ten yanadır.

iPhone X yerine SE 3 almak çok daha mantıklı olur.
Se cidden iyi bir telefon ama arkadaşın görüntü problemi varsa sıkıntı olabilir. Ortamda telefonunu çıkarttığı zaman İphone 6 görüntüsü veriyor.

Çok telefon kullanıyorsunuz sanırım?
Evet, telefonumu çok aktif kullanıyorum. Çok fazla belge fotoğrafı çekmem gerektiği de oluyor.
Ben günlük arada telefon kullanıyorum ve 2 yıl falan iPhone 7 Plus kullandım.
iPhone 7 Plus kötü değildi.
iPhone 13 olsa elimde 5 yıl telefon değişmem sanırım.
Benim için ekran boyutu, yakın çekim için uygun kamerası olmaması ve 60 Hz olması sorundu. Banka uygulamasında kimliğimi taratmak istediğimde asla odaklanmıyordu. Kamera uygulamasında 0,5 ile çekim yapabiliyordum en azından.
iPhone 11 yakın odakta 1/2.55 sensörü dolayısıyla makro moda geçmeden kimlik fotosu vs. daha rahat çeker hocam. Dediğiniz olay 13 ve üzeri base modeller için geçerli (16 hariç).
Evet, eski modellerde bu sorun yoktu. Onların da LCD ekranları sinir bozucu.
Diyafram açıklığından kaynaklanıyor olması lazım bu durumda zaten ama evet, düz modeller gerçekten Apple'ın Pro modellerinin alınması için itelen bir seri cihazlar gibi hissettiriyor eksik kaldıkları özelliklerce.
Ne yazık ki öyle oluyor. Binlerce lira verilen cihaz için cidden üzücü bir sonuç.

Eki Görüntüle 2480236
Apple hesabınız ile bir uygulamayı daha önceden satın aldıysanız bu olur. IOS 15 çoğu uygulamayı az öncede dediğim gibi destekliyor. Hatta çoğu uygulamayı fotoğrafta olduğu gibi "eski sürüm" ile kullanabiliyorsunuz. Uygulama gidipte IOS sürümünden özellikle uygulamasını çekmediği sürece sıkıntı olmuyor. Mesela iPhone 4s'te Youtube çalışmıyor. 5'te denemedim.
Youtube uygulaması IOS 12'dende desteğini çekti geçen ay gibi keza WhatsApp vs'de IOS 12'den desteklerini çekecek (emin değilim ama mayıs ayı olması lazım tam tarihi web sayfasında mevcut) ki bu sırayı IOS 15'le çalışan iPhone 6s ve 7'ye devrettiği anlamına geliyor minimum idare edilebilir Apple telefonu olarak. Çalıştırıyor mu evet çalıştırıyor ancak cihazın genel halini de düşünmek lazım bence, X kötü bir cihaz değil hatta FaceID çalışmayan kondisyonda 5K gibi alınabilecek gayet makul bir telefon ama anladığım kadarıyla arkadaşın bütçesi sıkışık, iPhone X'e göre daha uzun ömürlü bir alternatif şahsen çok daha önerilebilir geliyor bütçe dolayısıyla (iPhone Se2, Galaxy S10+OneUI 6 ROM vs).

Uygulama gidipte iOS sürümünden özellikle uygulamasını çekmediği sürece sıkıntı olmuyor.
Banka uygulamaları çok inatçı olabiliyor. İlla güncel sürüm diye taciz edenleri var.
Apple hesabınız ile bir uygulamayı daha önceden satın aldıysanız bu olur.
Muhtemelen eski bir iPhone alan birisinde başka iPhone yoktur. Yeni bir cihaz alıp böyle şeylerle uğraşmak bence pek ideal değil.

Tweak'lerle vs bir şekilde çözülüyor o dert değil ancak zaten çok yüksek olmayan bir bütçeden bahsedince bence sıkıştırmaktan ziyade bütçe dahilinde maximum verim olarak bakmak lazım olaya, bunların derdiyle uğraştırmayacak modeller varken iPhone X bence gereği olmayan ama kesinlikle tatlı duran bir yatırım.
Banka uygulamaları çok inatçı olabiliyor. İlla güncel sürüm diye taciz edenleri var.

Muhtemelen eski bir iPhone alan birisinde başka iPhone yoktur. Yeni bir cihaz alıp böyle şeylerle uğraşmak bence pek ideal değil

Youtube uygulaması IOS 12'dende desteğini çekti geçen ay gibi keza WhatsApp vs'de IOS 12'den desteklerini çekecek (emin değilim ama mayıs ayı olması lazım tam tarihi web sayfasında mevcut) ki bu sırayı IOS 15'le çalışan iPhone 6s ve 7'ye devrettiği anlamına geliyor minimum idare edilebilir Apple telefonu olarak. Çalıştırıyor mu evet çalıştırıyor ancak cihazın genel halini de düşünmek lazım bence, X kötü bir cihaz değil hatta FaceID çalışmayan kondisyonda 5K gibi alınabilecek gayet makul bir telefon ama anladığım kadarıyla arkadaşın bütçesi sıkışık, iPhone X'e göre daha uzun ömürlü bir alternatif şahsen çok daha önerilebilir geliyor bütçe dolayısıyla (iPhone Se2, Galaxy S10+OneUI 6 ROM vs).
SE 2 ve 11, XS gibi alternatifler varken bende önermedim. İlk mesajımdan beri XS'e yönlendirmeye çalışıyorum arkadaşı.

SE 2 ve 11, XS gibi alternatifler varken bende önermedim. İlk mesajımdan beri XS'e yönlendirmeye çalışıyorum arkadaşı.
XS'e evet biraz daha çıkılarak geçiş çok daha makul hatta XS olmazsa bile XR olur yine daha iyi bir alternatif X'ten, demeye çalıştığınızın farkındayım hocam zaten.
İleride cihazı değiştirebilecekse iPhone X/XS ile birkaç sene idare edebilir sanırım. O bütçedeki ikinci el Android cihazlar da çok farklı olmayabiliyor. Temiz bir cihaz bulması yeterli fakat bazı uygulamalar sorun çıkarmaya başlayacaktır.
iPhone X o sınırı biraz yaşadı belki bundan 1 sene önce sorulsa evet 2 sene kadar bir gideri olacaktı ancak şuan zaten güncelleme sona erme sonrasında uygulama geliştiricileri yavaş yavaş iOS 16 ve 17'ye zaten kayıyorlar bana makul gelmiyor yemeğinden falan artırılarak biriktirilen bütçede bile isteye kısa ömürlü bir cihaz almak. Daha demode bir SE 2 veya az daha üzerine koyarak alınabilecek XR vs varken en azından kalben arkadaşın almasını istemem.

Anladım da bu bütçede bu iPhone’lar artık bitik vaziyette. Daha iyi android cihazlar var.
Kullandığım son 4 telefon hep giriş seviyesi telefon olduğundan bir sonraki telefonum kesinlikle iphone olacak hocam. Androidi artık biraz unutmanın vakti geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı