iPhone'a virüs bulaşır mi?

erenkara

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3-4 saat önce WhatsApp'a girdiğimde reklam tarzı bir şey çıktı. Tam ekranı kaplıyordu, ne yazdığını hatırlamıyorum ama klasik reklam tarzı "bir şey bir şey kazandınız", "şu teklifi aldınız" falan yazıyordu sanırım. İki seçenek vardı: Bu SMS'i neden aldım ve kapat seçenekleri. O an ki panikle ekran görüntüsü almayı unutup kapat dedim. Bu tekrar hiç karşıma çıkmadı ama yine de içimde bir kuşku oluşturdu. IPhone'a virüs girer mi ve nasıl taratabilirim? Verilerimin sızma ve kopyalanma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri nasıl aktaracağım?

Malwarebytes yok mu app Store'da? Bilmiyorum Kasperskyın da bulamadığı virüsler olabilir ama %90 bulur Kaspersky. Sorun yok gibi.
KasperSky sonuçları.

Geri nasıl aktaracağım?
Kabloyu bilgisayara bağladıktan sonra telefonun dosyaları bilgisayarına geliyor hocam o şekilde aktarabilirsin basit bir şey merak etme. Iphone'da durum farklı bilmiyorum ama, aynıdır diye düşünüyorum bir bak yinede istersen internetten vs.

Hocam içinizin rahat olması bakımından küçük bir antivirüs yükleyip tarama yapabilirsiniz.
Ama tekrar telefona aktarabilir miyim? İlk hali gibi fotoğrafların konum ve tarih bilgileri kayıtlı kalacak mı?
Evet, Büyük ihtimalle (%99,99) Bilgileriniz kayıtlı kalacak.

'iOS'a virüs bulaşmaz'' diye bir şey yoktur. Üçüncü parti bir sertifika ya da üçüncü parti bir IPA dosyasının kurulumunun yapılması bile zararlı yazılım riski içeriyor. Standart bir işlem yapılarak kullanılan bir cihazda pop-up şeklinde reklam çıkması mümkün değil.

Öneriniz var mı? KasperSky bir şey bulmuyor.

Tam tarama için premium istiyor sanırım. Onu alamam maalesef
iOS için bilmiyorum da Android'de para istemiyor? Neyse Kaspersky bulmadıysa çok endişe etmeyin ama neden böyle bir şey olduğunu anlamadım ben de.

Öneriniz var mı? Kaspersky bir şey bulmuyor.

Hocam çok hakim değilim ama ben zamanında Avast kullanıyordum, Şimdi ise Norton tercih ediyorum. IPhone'a yüklenir mi bilmem ama (Büyük ihtimalle yüklenir, siz bir bakın)

Telefona hiçbir şekilde bilmediğim bir şey kurmadım bundan eminim. En fazla youtube'den falan dosya indiriyorum o kadar. Jailbreak işlemi de yapmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…