iPhone'a virüs bulaşır mi?

erenkara

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2019
Mesajlar
84
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 3-4 saat önce WhatsApp'a girdiğimde reklam tarzı bir şey çıktı. Tam ekranı kaplıyordu, ne yazdığını hatırlamıyorum ama klasik reklam tarzı "bir şey bir şey kazandınız", "şu teklifi aldınız" falan yazıyordu sanırım. İki seçenek vardı: Bu SMS'i neden aldım ve kapat seçenekleri. O an ki panikle ekran görüntüsü almayı unutup kapat dedim. Bu tekrar hiç karşıma çıkmadı ama yine de içimde bir kuşku oluşturdu. IPhone'a virüs girer mi ve nasıl taratabilirim? Verilerimin sızma ve kopyalanma ihtimali var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle kalır diye düşünüyorum çünkü bilgisayara bir fotoğrafı aktarırken fotoğrafın adı çekildiği tarih olarak aktarılıyor, geri aktarırken de büyük ihtimalle öyle olmalı.
Geri nasıl aktaracağım?

Malwarebytes yok mu app Store'da? Bilmiyorum Kasperskyın da bulamadığı virüsler olabilir ama %90 bulur Kaspersky. Sorun yok gibi.
KasperSky sonuçları.
1661985167338.png


1661985171231.png
 
Geri nasıl aktaracağım?
Kabloyu bilgisayara bağladıktan sonra telefonun dosyaları bilgisayarına geliyor hocam o şekilde aktarabilirsin basit bir şey merak etme. Iphone'da durum farklı bilmiyorum ama, aynıdır diye düşünüyorum bir bak yinede istersen internetten vs.
 
'iOS'a virüs bulaşmaz'' diye bir şey yoktur. Üçüncü parti bir sertifika ya da üçüncü parti bir IPA dosyasının kurulumunun yapılması bile zararlı yazılım riski içeriyor. Standart bir işlem yapılarak kullanılan bir cihazda pop-up şeklinde reklam çıkması mümkün değil.
 
''iOS'a virüs bulaşmaz'' diye bir şey yoktur. Üçüncü parti bir sertifika ya da üçüncü parti bir IPA dosyasının kurulumunun yapılması bile zararlı yazılım riski içeriyor. Hiçbir Standart bir işlem yapılarak kullanılan bir iPhone cihazda pop-up şeklinde reklam çıkması mümkün değil.
Telefona hiçbir şekilde bilmediğim bir şey kurmadım bundan eminim. En fazla youtube'den falan dosya indiriyorum o kadar. Jailbreak işlemi de yapmadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı