iPhone'un bilerek telefon yavaşlattığını düşünüyor musunuz?

Hayır düşünmüyorum 2018'de aldığım i Phone 6S ilk günkü gibi çalışıyor. iPhone de yavaşlama sorunu sadece pil sağlığı düştüğünde oluyor bunu da kendileri açıkladı zaten
 
Apple bundan dolayı ceza aldı hocam. Şehir efsanesi ya da büyük resimcilik değil, öyle görünmek istemem :D dediğim gibi sormak istediğim başkaydı fakat başlık kısa olsun diye böyle yazmak zorunda kaldım. Yeni telefonlar için geliyorsa, sürekli bildirim atıp güncelleme yaptırmaya çalışmayacak, güncellemeyi yeni telefonlara getirmeyecek yani. Onlar için ayrı bir destek yapılabilir, ya da destek yavaş yavaş çekilebilir. Hala destek varsa bence bu yapılan etik değil.

Temizleyici derken yazılımlardan mı bahsediyorsunuz? Pek işe yaradıklarını görmedim onların maalesef. Öneriniz varsa alırım ama.

Ben kullanıyorum şahsen arkada hiçbir şey çalışmıyorken kendi kendine 6 GB'lık telefonun 3 GB RAM'ini yiyen bir Android telefonda herkes kullanmalı. Ben kullanıyorum ve birçoğunun faydasını gördüm. Tamam gereksiz dosya bahaneleri çok ortada birisi 150 MB boş dosya derken birisi 5 GB diyebiliyor ama en azından RAM'i oldukça azaltıyorlar kullanımını.
 
Evet.
Aslında başlığa girmek istediğim şey başkaydı, fakat çok uzun olacak diye bunu yazdım. Bu dediğimi zaten zamanında kabul edip tazminat ödemek zorunda kalmışlardı fakat son zamanlarda öyle sorunlar yaşıyorum ki artık illallah ettim.

2017'den beri IOS kullanıcısıyım. İlk IOS telefonum iPhone 6'ydı. iPhone 6'da sırasıyla ahizeden ses gelmemesi ve temassızlık problemi yaşadım. Temassızlık kablo ile alakalı sandım, değilmiş, telefon ile alakalı sıkıntı olmuş. Zaten bunları çözemeden havuza telefon ile girdiğim için telefon pert oldu, bu benim salaklığım.

İkinci telefonum iPhone 7'ydi. İlk başlarda yine ahizeden ses gelmeme sıkıntısını yaşadım, ve bu ayıp telefon daha bir yılını doldurmamışken meydana geldi. Garanti süresinde olduğu için, gidip hallettirdim. Şimdi ise yine ahizeden ses gelmeme problemini yaşamaya başladım ve iPhone 6'da yaşadığım temassızlık problemiyle de son 1 aydır cebelleşiyorum. Aynı zamanda telefon ara sıra durduk yere kafayı yemeye, dehşet kasmaya başladı. Bu durum nadiren oluyor tabii ki, yoksa çekilecek dert değil.

Şimdi sorum şu, sizce iPhone telefonları her güncellemede yavaşlattığı gibi, telefonları malfonksiyona uğramış şekliyle piyasaya sunup, insanlara yeni modelleri mi sattırmaya çalışıyor? İki model iPhone'un ikisinde de aynı sorunları peşi peşine yaşıyorum, ve arkadaşlarımda da aynı model ve aynı hatalar mevcut. Sizin de böyle sıkıntılarla gereğinden fazla ve gereksiz yere karşılaştığınız oldu mu? Sırf bundan dolayı sonraki telefonumu iPhone almak istemiyorum, fakat kamera benim için çok önemli ve Android'in lensleri çok kötü. İki arada bir derede kaldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilerek yavaşlatma diye bir şey yoktur. Fakat yavaşlatma ister istemez olacaktır. Bunu anlayabilmek için çok basit bir mantık yeterli.

Yeni cihazlar eskilerine göre tabiki daha güçlü. Donanımına göre yapabileceği işlem zorluğu ve çeşitliliği artıyor. Bu donanıma göre tabiki yeni yazılım güncellemeleri gelecek. Bu yeni cihazlar ortalama 5 yıl önceki cihazların yazılımını kullanmayacak elbette.

Zaten yukarıdaki yazıdan anlamış olmanız lazım. Eski cihazlar da donanımı eski kaldığı için bu yeni özelliklerin bir kısmını tamamen kaldıramazken bir kısmını kaldırırken de zorlanarak kaldırabiliyor.

Ayrıca yaşanılan ahize problemleri gibi şeylerin Apple ile alakası olamaz. Zaten böyle bir şey yazılımla yapılmış olsa tüm cihazlarda aynı sorun olur. Lütfen mantıklı düşünelim.
 
 
Eskiden olsa bu dediğinize katılabilirdim ama günümüzde yazılım>donanım. Farkındaysanız halen iPhone 6s için güncelleme desteği bile çekilmedi. Pil performansının düşüşünden dolayı telefon hızı düşürülebilir ama bu düşünce doğru değil. Sen o App Store'u kullandıkça, PUBG'ye para yatırdıkça Apple da kazanmaya, daha fazla kazanmaya devam edecek. Niye telefonu yavaşlatıp, kendi ayağına sıksın?
 

Geri
Yukarı