IPS monitörde ışık sızması normal mi?

yasinbaran01

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 Anakart: MSI B450M-A Pro Max RAM: Patriot Viper Steel 2x16 GB 3600 MHz PSU: Thermaltake Tr 2s Kasa: Thermaltake S200 TG GPU: Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB CPU Cooler: Thermalright Assassin Spirit 120 V2 PLUS SSD: Kioxia Exercia Plus 500gb M2
Monitör
Asus VP249QGR ASUS 24" TUF GAMING VG249QL3A
Arkadaşlar 2 tane IPS monitörüm var. İkisi de ASUS marka, birini bugün aldım karanlıkta siyah renkte biraz ışık sızması fark ettim. İkisinde de ışık sızması testi yaptım sizce aşırı bir durum var mı? İki monitörün de parlaklığı 100'de ve tam karanlık ortamda fotoğrafı çektim. Baktığım açıya göre sızma kayboluyor. Sanırım IPS glow denilen şeyden.

Dosya Ekleri

• IMG_4180.jpg
    IMG_4180.jpg
    74,4 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_4181.jpg
    IMG_4181.jpg
    63,4 KB · Görüntüleme: 86
Köşelerdeki geniş hacimli sızmalar tipik IPS glow dediğimiz türden, problem gibi görünmüyor fakat 2.monitördeki işaretlediğim ince uzun kısım tipik değil. Belki kameradan dolayı öyle çıkmıştır. Daha düzensiz olmasına karşın sızma miktarı daha az görünüyor. Sizi rahatsız etmiyorsa problem değildir.

1737216637925.png

Köşelerdeki geniş hacimli sızmalar tipik IPS glow dediğimiz türden, problem gibi görünmüyor fakat 2.monitördeki işaretlediğim ince uzun kısım tipik değil. Belki kameradan dolayı öyle çıkmıştır. Daha düzensiz olmasına karşın sızma miktarı daha az görünüyor. Sizi rahatsız etmiyorsa problem değildir.

Eki Görüntüle 2400891

IPS glow problemi birinde sarı renkte birinde beyaz renkte bunun özel bir nedeni var mı acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı