Merhaba. Başka panel rehberleri de olduğunu biliyorum fakat benim forumda gördüğüm en yeni rehber 2 yıllık ki 2 yılda monitör dünyasında çok şey değişti. IPS’lerin hız olarak kat ettiği devasa yol, IPS ve TN’lrein arasındaki renk uçurumunun kapanması, VA’ların konumu ve OLED’lere yavaştan göz...
Bilgisayarda ne yaptığına bağlı Photoshop film video tarzı işler için IPS önerilir renkleri daha doğru gösterir TN panel ise diğer ikisine göre daha düşük gecikme hızına sahip fakat renklerin doğruluğu IPS ve VA panele göre daha düşük seviyede olur VA panel ise ikisinin arası diye biliyorum.
IPS görüntüleri/renkleri gerçeğe en yakın şekilde verir, TN panel benim içim = ATM ekranı, VA panel ise genel olarak FPS oyuncuları için tercih ediliyor, anlık hareketlerde daha iyi görüntü veriyor.
Merhaba. Başka panel rehberleri de olduğunu biliyorum fakat benim forumda gördüğüm en yeni rehber 2 yıllık ki 2 yılda monitör dünyasında çok şey değişti. IPS’lerin hız olarak kat ettiği devasa yol, IPS ve TN’lrein arasındaki renk uçurumunun kapanması, VA’ların konumu ve OLED’lere yavaştan göz...
VA panel kavisli olduğu için sağdaki soldaki rakip görüp tepki vermek daha kolay oluyor warzone baya fark ediyor Samsung 24inç curve monitör kullanıyorum suan
VA panel kavisli olduğu için sağdaki soldaki rakip görüp tepki vermek daha kolay oluyor Warzone bayağı fark ediyor Samsung 24inç curve monitör kullanıyorum şu an.