IPS ve LED Yalan mı?

Volume10

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşlar 1 aydır monitör araştırıyorum ofise almak için. Birden fazla alacağımız için ince eleyip sık dokuyoruz. Şöyle bir şey fark ettim.

Ucuz diye Acer 23 G236HLBBD aldım. LED monitör. Bir açtım çalıştırdım şok. Beyazı beyaz değil, siyahı siyah değil. Renkleri yansıtmıyordu iade ettim.

Şimdi BenQ GW2470H 23.8" 4 MS sipariş verdim. Henüz gelmedi ama birkaç video izledim ghosting belirtileri gösteriliyor. Bu monitorun fıyatı 600 TL.

Geleceğim nokta şu. Şu an size bu mesajı yazdıgım monıtoru 2008 yılında aldım. Philips Brilliance 23" renkler mükemmel. Canlı. Renkler çok net. IPS diye satılan monıtorlerde 178 derecede goruntu verıyor gıbı ozellıgı var dıyorlar. Sımdı baktım benim bu LCD monıtorde yandan 178'e kadar ındım ve hıcbır bozulma yok.

Uzun lafın kısası 600 lira verıyoruz 8 sene once 450 liraya aldıgım monıtorün yanından geçemiyor. Neden böyle bu durum? İlla iyi bir monıtor ıcın 1000-1500 lira mı verecegız?

Merhaba. Arkadaşlar 1 aydır monitör araştırıyorum ofise almak için. Birden fazla alacağımız için ince eleyip sık dokuyoruz. Şöyle bir şey fark ettim.

Ucuz diye Acer 23 G236HLBBD aldım. LED monitör. Bir açtım çalıştırdım şok. Beyazı beyaz değil, siyahı siyah değil. Renkleri yansıtmıyordu iade ettim.

Şimdi BenQ GW2470H 23.8" 4 MS sipariş verdim. Henüz gelmedi ama birkaç video izledim ghosting belirtileri gösteriliyor. Bu monitorun fıyatı 600 TL.

Geleceğim nokta şu. Şu an size bu mesajı yazdıgım monıtoru 2008 yılında aldım. Philips Brilliance 23" renkler mükemmel. Canlı. Renkler çok net. IPS diye satılan monıtorlerde 178 derecede goruntu verıyor gıbı ozellıgı var dıyorlar. Sımdı baktım benim bu LCD monıtorde yandan 178'e kadar ındım ve hıcbır bozulma yok.

Uzun lafın kısası 600 lira verıyoruz 8 sene once 450 liraya aldıgım monıtorün yanından geçemiyor. Neden böyle bu durum? İlla iyi bir monıtor ıcın 1000-1500 lira mı verecegız?

Katılıyorum.
IPS bile artık kalite kalite. Eskiden tek bir IPS vardı. Şimdi çeşit çeşit.
Şimdi TN panellerde bile panelden panele çok fark var. Kimi panele biraz yandan baksan renkler uçuyor, kimisi daha kaliteli.
Umarım yeni aldığınız cihazda sorun yaşamazsınız. Benq iyi bir marka. Ürün elinize ulaşınca bir inceleme konusu açarsanız seviniriz. Umarım herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ghosting filan olmaz.

Asıl olay sorunuzun cevabını yazayım. Biz Avrupa'nın çöplerini kullanan bir ülkeyiz. Ülkemizde doğru dürüst üretim yok ve ekonomi gerçekten kötü. Paranın değeri yok ve vergiler çok yüksek. Avrupa'da 150 (450 tl) dolara satılan basit vasıfsız bir ekran bizde vergilerle 750-800 tl fiyatlarla satılıyor. Bizde çalışan bir vatandaş 1 ay çalıştığı (asgari ücret) parayla 1 ekran alıyor ve bu ekrana koskoca 800 tl verdim ve dandik çıktı diyor. Aslında sorun bu ürün zaten kaliteli değil, ikincisi vergiler yüksek, üçüncüsü gelir az, sonuç olarak isyan ediyoruz. Aslında kaliteli ürünler var ama fiyatları vergiler sayesinde çok yüksek. Sorun bu yani. Yoksa her çeşit ürün ülkemizde mevcut.

Messi01 ayenn söylediğiniz gibi durum sanıyorum. Abuk subuk kanun çıkaracaklarına şu sorunlara el atsalar keşke ama işlerine gelmiyor.

Aldığım Benq monitör hala kargoya verılmemıs. Aldıktan sonra ghosting sorunu oldugunu gordum ve muhtemelen bırazdan ıptal etmek ıcın ıletısıme gececegım. Bu gıdısle monıtor alamayacagım :)

Evde kullanacak olsam 750 değil 1000 vereyim içim yanmayacak ama ofis için alıyorum tanesine 750 lira vermek mantıksız geliyor.

Evde kullanacak olsam 750 değil 1000 vereyim içim yanmayacak ama ofis için alıyorum tanesine 750 lira vermek mantıksız geliyor.

Bu ekran zaten genelde pc ve konsol için alınıyor. Dediğiniz gibi aslında araştırmak, görüp almak gerek.
Ofis için IPS ekran ideal.
Viewsonic VX2363Smhl-W modelini araştırdım. Görüntü gerçekten iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama oyunlarda ne performans verir bilemiyorum. IPS olduğu için biraz sıkıntılı.

Dostum bu gosterdıgın monıtor pek iyiymiş gibi gelmedi bana. Asus'u ıptal ettim bu arada o ghostıng nedenıyle. Baska monıtor bakcam artık paraya kıycaz bu gıdısle.

Evet Benq monitörü iade ettim. Satın aldım ama ürünü hala kargolamamışlardı. Ghosting olduğu görülen videodan sonra iyki gelmemiş dedim ve az once ıptal ettım. Evimde kullandığım philips monıtor var 23" 350cd mukemmel. Aynısından 300 liraya buldum ikinci el 3 ay kullanılmış. Onu alacağım mecbur :d 8 yıl oncenın monıtoru ama ne varsa eskılerde var.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı