IPS vs TN Monitör Önerisi

Sickle

Centipat
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, daha öncesinde açtığım bir konuda belirttiğim üzere VA panelli Philips monitörü aşırı yüksek ghosting problemi sebebi ile iade ettim. İnternette yaptığım küçük bir araştırma sonrasında VA panel satın almaktan vazgeçtim. Basit bir bilgisayar kullanıcısıyım, Youtube'da video izlerim, film izlerim, internette dolaşırım ve tabii ki oyun oynarım. Oyun alışkanlığım dönem dönem değişse de MOBA ve FPS yoğunlukta rekabetçi oyunları %60, Eski Fallout 2'den Witcher 3'e kadar Single oyunlarıda %40 oranda oynadığımı söyleyebilirim. Rekabetçi oyunlarda bir iddiam olmasa da tabii ki aldığım monitörden güzel bir performans beklemekteyim.

Mevcut olarak TN panel 60hz AOC e227sw kullanmaktayım. Araştırmalarım sonucunda AOC 24" 24g2u IPS ve BenQ Zowie 27" XL2731 TN ürünleri arasında kaldım. Tepki süresinin benim gibi bir kullanıcı için çığır açacak şekilde fark yaratacağını düşünmüyorum açıkcası. Fakat 24g2u'da yaşanabilecek ghosting vs. IPS panel kaynakları sorunları yaşamakta korkutucu geliyor. TN panel olan BenQ XL2731'de ise oyun performansı dışında verim alamamak ürünün albenisini azaltıyor. 24g2u'ya çok sıcak baksam da olası ghosting ve IPS kaynaklı problemlerin çok ağır olması korkutmuyor değil. Yardımınızı rica ediyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

PS: Bazı şahsi sebeplerden kaynaklı Amazon'dan alışveriş yapmak durumundayım ve Bütçem 2900'ü geçmiyor. Spesifik olarak 2900 olmasının sebebi ise 2500'den yükseltebildiğim maksimum miktarın bu olması.
 
IPS Öneririm TN Panellerde ghostingde oluyordu sanırım.
IPS Belki gözlerinizi yorabilir.
Banada önerilen ve arkadaşımda test ettiğim monitör AOC 24G2U Alın bence indirim olunca almanız daha iyi.
 
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar peki 24g2u kullanan ve ghosting yaşayan, yaşıyorsa ne seviyede olduğunu söyleyebilecek varmıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı