3 Pixel olmadıkça almıyorlar. Her monitörde olabilir ama bu monitörde kronik haline geldi. Bende de 1 pixel var garanti almıyor.Arkadaşlar, mesajınıza canım sıkıldığı için beğenmedim atmadım, genelleme yaptığınız için beğenmedim attım. Attığım mesaja bakmaksızın beğenmedim atmanız yersiz ve anlamsız, bunu belirtmek istedim.
Kronik bir sorun değil, her alanda çıkacak diye bir şey yok. Çıkarsa değişime yollar? Piyasadan alabileceği her monitörde ölü piksel çıkabilir.
Arkadaşım ölü piksel çıkmayacak diye %100 garanti edebileceğin bir model var mı? Yok, çünkü her monitörde çıkabilen bir şey. İtopya zaten ölü piksel çıkması durumunda değişim yapıyor, neyi sorun ediyorsunuz bu kadar anlamadım. Ölü piksel çıkma riski var diye neden kaliteli monitör almaktan vazgeçesin? Ölü pikselsizi çıkana kadar değiştirirsin, sonrasında da mutlu mesut yoluna devam edersin.G24F-2 ölü pixel riski var.
Panel türlerini oldukları gibi karşılaştıramayız çünkü her modelde aynı kalitede olmuyorlar.
Bütçeni ve kullanım tipini belirt, öneri yapalım.
Arkadaşım ölü piksel çıkmayacak diye %100 garanti edebileceğin bir model var mı? Yok, çünkü her monitörde çıkabilen bir şey. İtopya zaten ölü piksel çıkması durumunda değişim yapıyor, neyi sorun ediyorsunuz bu kadar anlamadım. Ölü piksel çıkma riski var diye neden kaliteli monitör almaktan vazgeçesin? Ölü pikselsizi çıkana kadar değiştirirsin, sonrasında da mutlu mesut yoluna devam edersin.
Arkadaşım ölü piksel çıkmayacak diye %100 garanti edebileceğin bir model var mı? Yok, çünkü her monitörde çıkabilen bir şey. İtopya zaten ölü piksel çıkması durumunda değişim yapıyor, neyi sorun ediyorsunuz bu kadar anlamadım. Ölü piksel çıkma riski var diye neden kaliteli monitör almaktan vazgeçesin? Ölü pikselsizi çıkana kadar değiştirirsin, sonrasında da mutlu mesut yoluna devam edersin.
İtopya mağazasına yakınsan orada da deneyebilirsin.
Karşılaştıramazsın. Çünkü marka ve modeller, panel türü karşılaştırmasında kullanılan genellemeleri aşabiliyor. Örneğin VA paneli herkes ghosting canavarı olarak biliyor ancak ghosting sorunu olmayan VA panel monitörler de piyasada mevcut. Keza renk gamutu olarak en iyi panel IPS demişsin, bunu da yine çürütebilecek monitörler var, kaldı ki IPS ile VA'nın tamamen aynı renk gamutu olduğu senaryoda VA direkt üstün gelir çünkü en kötü VA panel monitörün bile kontrast değeri 1500:1. IPS'te ise en iyi kontrast değerini sunan model 1500:1. Ki 1500:1 genelde VA paneller için standart değil, çoğu 3000:1-4000:1 arası performans veriyor. IPS için ise bu değer 1000:1-1250:1 arası.Panel türlerini tabii ki karşılaştırabiliriz.
Karşılaştıramazsın. Çünkü marka ve modeller, panel türü karşılaştırmasında kullanılan genellemeleri aşabiliyor. Örneğin VA paneli herkes ghosting canavarı olarak biliyor ancak ghosting sorunu olmayan VA panel monitörler de piyasada mevcut. Keza renk gamutu olarak en iyi panel IPS demişsin, bunu da yine çürütebilecek monitörler var, kaldı ki IPS ile VA'nın tamamen aynı renk gamutu olduğu senaryoda VA direkt üstün gelir çünkü en kötü VA panel monitörün bile kontrast değeri 1500:1. IPS'te ise en iyi kontrast değerini sunan model 1500:1. ki 1500:1 genelde VA paneller için standart değil, çoğu 3000:1-4000:1 arası performans veriyor. IPS için ise bu değer 1000:1-1250:1 arası.
Sen sanırım kontrastın monitöre ne kadar etkisi olduğunu bilmeyecek kadar bilgi eksiği olan birisisin.Renk gamı ve kontrastın birbirinden farklı şeyler olduğunu bilmeyen bir insan ile ne kadar tartışabilirim bilmiyorum ama. İki paneli birbirinden ayıran en büyük özellik zaten birinin renk diğerinin kontrast oranı. Sanırım yazdığım şeyi anlamadınız.