IPS vs TN vs VA Panel

4500 TL için konuşursanız belki doğru bir mesaj olabilir ama TN paneller genelde en hızı paneller olmuştur, IPS panel teknolojisi daha yeni bir teknolojidir TN ve VA panele göre bu yüzden bazı siteler VA panele IPS ile TN panelin arası der. OLED panellerden önce ve IPS paneller yaygınlaşmadan önce en hızlı paneller TN panellerdi muhtemelen şu an IPS paneller neredeyse OLED'e yetişecek kadar hızlı oldular VA panellerde hemen arkasında. Yani modele göre muamele yapmak daha mantıklıdır bu yüzden. Tabii 4500 TL için konuşursak VA paneller henüz 4500 TL gibi bir bütçede IPS paneller gibi hızlı performans sunacak hıza gelemediler ama ileride yetişebilirler diye düşünüyorum. Bu listede zaten VA panel olduğunu da görebilirsiniz.

Berkay kullanıcısı aslında bir noktada haklı bu yüzden. Bence panel teknolojisi yerine model karşılaştırmak daha mantıklı ki o sırada da kullanım amacını anlayabilelim konu sahibinin. Böyle olunca net bir panel tipi belirlenemez çünkü her panelin kendine göre artısı eksisi var. Çok parası olsaydı yanık sorunu olmayan F/P bir OLED alması işi çözerdi. 4500 TL bütçe için gereksiz uzatmışsınız konuyu. Kontrast oranı ile renk gamutunu karıştırmış Berkay ama kontrastın görüntü kalitesini değiştirdiğini doğru söylemiş.

Aslında ghosting var veya yok demek saçma, ghosting tek bir değerle anlaşılmayacak kadar karışık bir problem. Bu yüzden ghosting var veya yok demek yerine monitörlerde ghosting miktarını konuşmak daha mantıklıdır. VA panellerde daha fazla miktarlar ortaya çıkabilirken modele göre IPS ile TN paneller bu tarafta daha az ghosting sunuyorlar ama 10k fiyattan daha ucuza IPS panellere yakın performans sunan VA paneller mevcut.

Katılıyorum dün gereksiz uzadı ama arkadaşa 4500 lira bütçe dememe rağmen defalarca bütçe belirtmemiş demesi sinir bozucu idi.

Katılıyorum dün gereksiz uzadı ama arkadaşa 4500 lira bütçe dememe rağmen defalarca bütçe belirtmemiş demesi sinir bozucu idi.

Burada da hatalı olan ikinizde değilsiniz aslında. Konunun başında bütçe belirtmezsen konunda fikir ayrılıkları çıkması tartışmanın alevlenmesi muhtemeldir. Ben burada konu sahibini suçlu buluyorum. Monitör almak istediğin bir konu açıyorsun ama başlıkta buna yer vermiyorsun. Mesajını okuyan bunu anlayabiliyor sadece ve sen mesajında bütçeni söylemiyorsun o zaman 100k paraya satılan modeli atıp geçebilir bir kullanıcı ve konuda mesajı okuyasıya kadar konu aslında panel karşılaştırması gibi görünüyor. Berkay konu sahibini uyarmış ve konu sahibi paylaşmış yoksa bu konu daha çok uzardı bence burada kendisini tebrik ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı