İri ve kaslı nasıl olurum?

13314

Kilopat
Bu aralar virüsten ve izolasyondan dolayı hepimiz kendimizi eve kapattığımız için bir uğraş bulmak istedim. Bulmuşken de yararlı, kendime yatırım yapabileceğim tarzda bir şey olsun diye düşündüm. Şu sıralar kendi vücut ağırlığımla vücut çalışıyorum. Buna bu şekilde devam edip, ortalık virüsten dolayı yatışınca bir fitnessa yazılıp vücut çalışmamı ilerleteceğim yalnız merak ettiğim bir husus var. Vücut yapanların çoğuna bakıyorum, vücutları kaslı ama zayıf ve yağsız duruyorlar. Ben o tip bir vücut yapmak istemiyorum. Daha çok iri ve kaslı olmak istiyorum, bu irilik aşırıya da kaçmayacak tabii. İnternette kendimde istediğim vücuda yönelik bir fotoğraf buldum. Örnek olarak sizinle paylaşacağım aşağıda. Bu şekilde bir vücut için nasıl beslenmem ve ne tür antrenmanlar yapmam gerekiyor? Bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse müteşekkir olurum.

67135465_2295347030580480_5418181628511911936_n.jpg

Bir tane video izlemistim, halter kaldirma sampiyonasindan ciktiktan sonra bir kisi 2 tane buyuk boy pizza filan yiyordu ve vucut sekli buna benziyordu. Bir spor salonundan veya diyetisyenden destek alirsaniz buyuk ihtimalle boyle bir vucuda sahip olursunuz.

Bir tane video izlemistim, halter kaldirma sampiyonasindan ciktiktan sonra bir kisi 2 tane buyuk boy pizza filan yiyordu ve vucut sekli buna benziyordu. Bir spor salonundan veya diyetisyenden destek alirsaniz buyuk ihtimalle boyle bir vucuda sahip olursunuz.
Spor salonları kapalı, o yüzden buraya yazıyorum :D

Gir ve bir şeyler öğrenmeye bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu vücudun neresini beğendiğiniz? :D İri kol ve şişkin göğüsten başka esprisi yok. Kastan ziyade yağ tabası gibi duruyor, şekillenme yok. Ha buna laf yapıyorsun, senin vücudu görelim diyebilirsin. Vücuduma güvenen biri olarak atarım, sorun değil.

Şu an salona gitmiyorum ben, virüs iyice azalana kadar da gitmeyeceğim. İstediğin vücudu evde yapamazsın, salon şart. Evde ancak vücut ağırlığınla (barfiks, şınav, mekik) ile bir miktar şekillenebilirsin ama büyümen zor olur. Daha büyük kas gruplarını çalıştırman ve daha ağır yüklerle, kaslarını iyice yıkman gerekiyor. Beslenme kısmından da bahsetmeme gerek yok sanırım, internette dolu makale var.

Boy ve kilonuzu ögrenebilir miyim?
1.71, 69
Bu vücudun neresini beğendiğiniz? :D İri kol ve şişkin göğüsten başka esprisi yok. Kastan ziyade yağ tabası gibi duruyor, şekillenme yok. Ha buna laf yapıyorsun, senin vücudu görelim diyebilirsin. Vücuduma güvenen biri olarak atarım, sorun değil.

Şu an salona gitmiyorum ben, virüs iyice azalana kadar da gitmeyeceğim. İstediğin vücudu evde yapamazsın, salon şart. Evde ancak vücut ağırlığınla (barfiks, şınav, mekik) ile bir miktar şekillenebilirsin ama büyümen zor olur. Daha büyük kas gruplarını çalıştırman ve daha ağır yüklerle, kaslarını iyice yıkman gerekiyor. Beslenme kısmından da bahsetmeme gerek yok sanırım, internette dolu makale var.
Karın kası yapmayı düşünmüyorum, hoşuma gitmiyor. Şişkin kol ve göğüsüm olsa yeter bana. Bir de kalça yuvarlak ve sert dursun yeter :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı