Irk testleri yalan mı?

Bir sonraki konu sanırım burna kaçan kar tanesi orucu bozar mı?
Bu tabirleri çoğu kişi ırk olarak biliyor. Aslinda sorulmasında bana göre bir sakinca yok. Homo Sapiens içinde ırklara ayrıldığına inanan milyarlarca, milyonlarca insan var.

Irk yok diyen kim? Irk vardır kardeşim bilimsel olarak kanıtı vardır zaten bunun. Boş bir tartışma. Ama bahsedilen ırk nedir? Sarı ırk, beyaz ırk, siyah ırk. Bu kesin var zaten. Fakat kalkıp Türk ve Moğollar farklı ırktır demek saçma olur. Medeniyetler farklı olabilir tabi. Fakat işte sıkıntı şurada bu tartışmaları avrupa yüzlerce yıl önce bitirdi. Bende lise 3. sınıfta bitirdim. Boş işler arkadaşlar. Irkmış milliyetmiş şuymuş buymuş. Önemli olan senin vatanına, milletine, daha da önemlisi insanlığa olan faydan. Kalbin önemli olan, beynin. Sen faydalı bir adam mısın? Yoksa boş beleş kimseye faydası olmayan zırzopun teki misin? İstersen arı ırk ol. Bahsettiğim şeylerin olmadığı sürece diğer insanlardan zerre farkın yok. Hatta çoğu senden üstün.

DNA dediğin yapıyı önce öğren sonra cümle içinde kullan.
Ukalalik yapip canımı sıkma.

DNA ırkları reddetmez üstelik ırkların varlığı DNA üzerindeki genlerin dizilim ve farklılıklarıyla direkt bağımlıdır.
Homo Sapiens tarihinde geçici ırklar ortaya çıkmışsa da bugün bu irklar yoktur. Şimdiki dünya üzerinde siyasi olarak ırk diye tabir edilen halklarin hiçbir şekilde birbiriyle arasinda bir DNA farki bulunmamaktadir. Coğrafyaya göre değişen yüz, ten, fiziksel özelliklerin farkli olmasi Sapiens içinde ırk olduğu manasina gelmiyor. Attığın makalede de diğer Homo türlerinde bahsetmiş, onlar farkli tür DNA'si Sapiens ile ayni değil farkli canlilar onlar.

DNA dediğin yapıyı önce öğren sonra cümle içinde kullan. DNA ırkları reddetmez üstelik ırkların varlığı DNA üzerindeki genlerin dizilim ve farklılıklarıyla direkt bağımlıdır. Siyasi görüşünü bir kenara bırak ortadoğulu.

21.Yyda hala ırk diye birşeyin varlığına inanıyorsan, senin ortadoğulu olma ihtimalin çok daha fazla :) Irk olarak değil, kültürel olarak tabi 🤣 Bu arada antropoloji, toplum bilim, kuantum fiziği, baseball kuralları falan okumak önemli değil, okuyup anlamak, ve en önemlisi doğru yerimizden anlamak önemli :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı