Biyolojik olarak ırk diye bir kavram yoktur, Irklar kültüreldir

li1994

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2017
Mesajlar
1
Bütün insanların DNA'ları birbirlerine çok ama çok yakındır. Birçoğumuz ne yazık ki yaşam koşullarının bize kazandırdığı fiziksel özellikleri ırk sanıyor. Halbuki öyle değil. Sarışın ve mavi gözlü İsveçli olduğu gibi siyah saçlı kahverengi gözlü İsveçli de vardır. Siyahi Fransız olduğu gibi beyaz Fransız da vardır. Kısacası, milletler ve kültürler vardır. Irk kavramı ise sadece sosyal bir kavramdır. Biyolojik olarak ırk diye bir kavram yoktur.

Bu konuyla ilgili şöyle bir yazı buldum:
Genetik araştırmalarda, ırklar arasındaki genetik farklılıkların çok küçük olduğu, genlere bakılarak ırkların ayırt edilemeyeceği ortaya çıktı. Konu hakkında araştırma yapan bilim adamları aynı grup içinde yer alan insanlar arasında dahi genetik olarak %0.2 fark olduğunu belirtmektedirler. Irksal farklılıkları belirleyen deri rengi, göz şekli gibi özellikler ise bu %0.2′nin sadece %6′sını oluşturmaktadır. Bu da genetik olarak ırklar arasında sadece %0.012 fark olduğu anlamına gelmektedir. (Susan Chaves Cameron, Journal of Counseling and Development, 76:277-285, 1998) Diğer bir deyişle ırksal farklılıklar kesinlikle önemsiz denecek kadar azdır.

Genetik açıdan insanlar arasında ırk ayrımı var mı?

Sizin görüşleriniz neler bu konuda?
 
Şöyle bir şey var mesela kizilderililer birbirilerine cok benzer veya çekik gözluler yani bunlar ayni soydan devam ettigi icin adaptasyonuda katarsak bunlar digerlerinden farklilasmis. Bunun icin irk ayrimi yapilabilir adaptasyonu ile ilgili millet ve kulturel oldugu dogru irk biyolojik uzun sureli adaptasyonlarca olmali.
 
"Genlere bakılarak ırkların ayırt edilemeyeceği ortaya çıktı". Peki ya biyokimya alanında uzman kişiler nasıl anlayabiliyor? Yani demek istediğim şu. Ölen bir kişiyi araştıran insanlar kişinin ırkını nasıl ayırt edebiliyor?
Sadece merakımdan soruyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı