Irkçı değilim diyen veya olmadığını zanneden bir insan bana göre kendini kandırıyordur. Tarihte senin ataların bile en büyük ırkçılığı yapmışken sen ben ırkçı değilim diyemezsin kardeşim, şu an Rum kesimi bize neden düşman? Zamanında devşirme sistemi denen illetle bir sürü aileyi kendi menfaatleri doğrultusunda böldükleri için tabii ki de. Tabii ki böyle olayların gerçekleşmesi ardı ardına gelen olayların zincir gibi bağlanmasıyla ortaya çıkar.
''No to racism!'' sloganını akıllara kazıyan Avrupa bile ırkçılığın doruk noktasıyken bu gibi söylemler biraz işin şov kısmına kaçıyor bana göre. Hem ırkçı olmanın nesi kötü ki? Irkçılığın bir sürü türü vardır, sadece ten rengi veya ırk değil; milletler arası ırkçılıkta mümkün. Zamanında zulüm gören Yahudiler (İsrail) şu an hıncını bir nevi ırkçılıkla almıyor mu en basitinden? Herkes birbirini sevmek zorunda değil, dedesini savaşta kaybeden birisi İngilizlere karşı büyük bir kin besleyebilir, normal şeylerdir bunlar. Irkçı değilim ayağına girmesin kimse.