iRobot Roomba e5158/e5154 Robot Süpürge İncelemesi

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.015
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
iRobot Roomba e5158/e5154 Robot Süpürge İncelemesi
irobot-roomba-e5158-inceleme-technopat-e5154-robot-supurge.jpg

iRobot markasının Roomba robot süpürgeleri oldukça meşhurdur. ABD gibi ülkelerde yıllardır kullanılan ve çok beğenilen ürünler üreten iRobot, 2002 yılında piyasaya sürdüğü ilk robot süpürge ile çok dikkat çekmişti. Geçen 17 yılda teknolojisi güçlenen ve gelişen Roomba akıllı robot süpürgeler, günümüzde Türkiye’de de ilgi görmeye başladı. Bu videoda incelediğimiz Roomba E5 modelinin kodu 5158 ve […]

Devamı: iRobot Roomba e5158/e5154 Robot Süpürge İncelemesi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Teşekkürler, yine farklı ve eğlenceli, heyecanlandıran bir konu oldu bizi :)

Bu ev elektroniğine ciddi para yatırdım son bir yıldır. Akıllı ışıklar, hava filtreleme cihazları, yorumlarda çok sorulan süpürgeler vb alıp kullanıyorum. 2020'de çok daha deneyimli olarak inceleyebileceğim.

Bu inceleme sonrası abim Roomba i7+ modelini aldı. Ben de yorumlarda bana çok sorulan bir başka modeli aldım denemek için. Daha sonra belki de satıp başka bir tane alıp böyle incelemeye gelsin gelmesin birkaç model denemeyi düşünüyorum. Videolarını çeksem de çekemesem de en azından karşılaştırmalı deneyim de paylaşabileceğim.
 
Akıllı ev teknolojilerine harcanan para hem insanın kendisini hem de evde yaşayan diğer bireylerin yaşam kalitesini artırdığı için madden göze batmıyor. Berker abi rahatı seviyor olacak ki üst modelden tercih etmiş :)

Ayrı eve çıkacağım zaman benim de almayı düşündüğüm şeylerin başında geliyor artık, akıllı süpürgeler.
 
İnceleme için sizlere çok teşekkür ederim. Uzun zamandır aklımda olan bir konuydu malesef iRobot Roomba konusunda pek inceleme bulamamıştım. Bu incelemeyi hem okuyup hem de izledikten sonra Roomba 960 modelini aldım. Evimizde 3 tane kedimiz var. Haliyle her gün kablolu tip elektrik süpürgesiyle her gün yerleri koltukları vs her yeri süpürmek durumunda kalıyorduk. Cihazla ilgili bir kaç yorum paylaşmak isterim.

İlk geldiği gün hemen çalıştırdık, ilk tur biraz etrafı tanıma ile geçti. İkinci ve üçüncü turda biraz daha akıllandığını gördük. Mama ve suların olduğu alana sanal duvarı çevresel olarak bıraktık. her yeri temizlerken halının tam köşe noktası orta noktadan kaptı ve takıldı. Elimizle çıkarttık devam ettirdik bir kaç tur daha takıldıktan sonra şimdi orayı biliyor ve oradan farklı bir açıyla geçiyor. Her gün çalıştırıyoruz ve evde gerçekten tüy anlamında bir şey kalmıyor. O kadar mutluluk verici ki. Şimdi evden çalıştığımız dönemde belki pek fark edemesek bile yarın bir gün çalışma hayatına geri dönünce bunun kıymetini daha çok anlayacağız. Eşim de ben de çalışıyoruz ve aktif bir çalışma hayatımız var eve dönünce hiç bir şey yapmaya halimiz kalmıyor. 1 haftayı doldurduk roomba 960 ile. Evi tabi robotun girebileceği geçebileceği şekilde bir kısım düzenledik. bir ucu bağlı diğer ucu boşta duran kabloları malesef tutuyor başka bir kablo da gelirse orada takılıyor. Yoksa technopat incelemesinde olduğu gibi ethernet kablosu gibi tutup ilerleyip bırakıyor. Yatak odasında çalışamıyoruz çünkü yatak bazasının yüksekliği tam cihazın yüksekliğinden biraz fazla. Öyle olunca alet biraz giriyor altına kafa girince devamı da girsin diye uğraşıp orda takılı kalıyor. Elimle çıkartırken bile baya zorlandım. O yüzden sanal duvarı kapıya çizgisel olarak bırakıyoruz ya da kapıyı kapatıyoruz. Hemen hemen her temizlikten sonra tabiki hazneyi boşaltıyoruz aynı zamanda plastik fırçaları ön tekerleği temizliyoruz. Çünkü tekerleğin ve fırçaların döndüğü alanlara tüyler dönüp sıkışmaya başlıyor. Fakat dönüş yapmasına engel olmuyor. Ne kadar sürede sorun çıkartabilir o kısmı bilemiyorum. Halı performansını baya beğendik. Sadece ince kedi kumu olan alanlarda bazen geçtiği yerleri tam %100 olarak alamadığını gördük. Kedileri tarayıp çıkan tüyleri sert zeminde yere bıraktık ve spot modunda çalıştırdık ve çok güzel bir temizleme yaptı.
Evde evcil hayvan olsun olmasın bence herkesin alabileceği bir cihaz. Nisan 2020 ayının başında 4000 liraya teknosa üzerinden sipariş vermiştim.
 
Uzun vadede farklı süpürgeleri deneme şansım oldu. Genel olarak farklı süpürgelerde, bazı modeller halı kenarı püskülleri ilk testlerde takılmamasına karşın, devamlı kullanımda ön fırçaya takılmaya başladı. İşin ilginci aynı süpürgede haritayı temizleyince yani fabrika ayarlarına döndürünce takılmadan geçti. Bazen haritada orayı anlıyor, bazen de anlayamıyor akıllı süpürgeler. En iyisinin overlok olduğuna karar verdim nihayetinde ama robot süpürge fantastik derecede yararlı bir olay, bu kesin :)
 
Uzun vadede farklı süpürgeleri deneme şansım oldu. Genel olarak farklı süpürgelerde, bazı modeller halı kenarı püskülleri ilk testlerde takılmamasına karşın, devamlı kullanımda ön fırçaya takılmaya başladı. İşin ilginci aynı süpürgede haritayı temizleyince yani fabrika ayarlarına döndürünce takılmadan geçti. Bazen haritada orayı anlıyor, bazen de anlayamıyor akıllı süpürgeler. En iyisinin overlok olduğuna karar verdim nihayetinde ama robot süpürge fantastik derecede yararlı bir olay, bu kesin :)
Halı püskülleri uzun olmadığı için orada çok sorun yaşamıyoruz ama yine de çıkarken bir takılma durumu oluyormuş ya da bir tümsek üstünden geçiyormuş gibi oluyor. Halının 90 derecelik köşe kısmını ana iki fırça yakalıyordu. Son 3 çalıştırmada bu sorun ortadan kalktı. Dediğiniz gibi aklı başına gelmiş olabilir :) Fakat sorun devam ederse tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım, tekrar teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı