IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Denko34

Decapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar siteye yeni kayıt oldum ve gecen hafta kendime ilk bilgisayarımı topladım topladığım günden beri ise sürekli BSoD almaktayım.
Farklı farklı kodlarla almaktaydım memtest ve windows formatları denedim bütün sürücüleri güncellemeyi de denedim. Hiç anlamadığım konu ise mavi ekranı 4-5 saat oyun oynayıp bilgisayarı zorladığımda hiç almıyorum ama başka uygulamaları veya browserları bir süre kullanınca BSoD veriyor bazen ise bilgisayarı hiç kullanmayınca da veriyor.

Ryzen 5 3600
Msi 1660 Super Gaming X
2x8Gb Corsair Vengeance rgb Pro
480Gb Crucial BX500
Gigabyte B450m s2h
Thermaltake Smart BX1 650W

Lütfen birisi beni kurtarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Riot Vanguard'ı kaldırın. Hala kaldırılmamış görünüyor.
  • Windows güncellemelerinizi kontrol edin.
  • Kasanın tüm bağlantılarını sökün ve birkaç dakika bekleyin. Ardından açtığınızda tarih saat ayarı doğru mu diye kontrol edin.
  • RAM'inizin yerini değiştirin A1'den B1'e alın.
İşlemleri eksiksiz yapın, daha önce söylenilen işlemleri yapmamışsınız. İlk mesajdan itibaren söylenilen işlemleri yapın ve tamamının sonuçlarını tek tek belirtin bunlarla birlikte.

RAM yerlerini değiştirerek kullanmaya çalıştım iki RAM’ı birer birer iki slotta denedim.
Vanguard'ı dün tekrar yükledim format attığımdan sonra bir hafta hiç yüklemedim. Sorunlar devam etmekteydi, bugün yine kaldırırım.
Windows güncellemelerini günlük olarak kontrol etmekteyim.
İki gün öncesinde kasayı tek tek parçalarına ayırıp hata bulmaya çalıştım sonrasında tekrar birleştirdim, ayrıca bilgisayarı dün her açtığımda bir USB aygıtını çıkarıp çalıştırdım. (Donanımsal bir hata olmasına karşılık.)
Adımlar söylendiğinde bir bir hepsini uygulayıp yeni minidump dosyalarını paylaştım.
Bir tek Vanguard'ı bir haftalık deneme sonrasında tekrar yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı