IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Denko34

Decapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar siteye yeni kayıt oldum ve gecen hafta kendime ilk bilgisayarımı topladım topladığım günden beri ise sürekli BSoD almaktayım.
Farklı farklı kodlarla almaktaydım memtest ve windows formatları denedim bütün sürücüleri güncellemeyi de denedim. Hiç anlamadığım konu ise mavi ekranı 4-5 saat oyun oynayıp bilgisayarı zorladığımda hiç almıyorum ama başka uygulamaları veya browserları bir süre kullanınca BSoD veriyor bazen ise bilgisayarı hiç kullanmayınca da veriyor.

Ryzen 5 3600
Msi 1660 Super Gaming X
2x8Gb Corsair Vengeance rgb Pro
480Gb Crucial BX500
Gigabyte B450m s2h
Thermaltake Smart BX1 650W

Lütfen birisi beni kurtarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlkte aldım şimdi aynı RAM'ı alıp 2. slota taktım, daha hata vermedi ama fazla bir zaman da geçmedi. RAM slotların birinde hasar olması olası bir BSoD sebebi midir? Slotun hasarlı olması bilgisayarın hiç açılmayacağı anlamana gelir sanmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Kusura bakmayın uyarı aldığım için geç cevap yazabiliyorum. (Türk dili ilk dilim değil teknoloji alanında ve kısaltmalarda yeni sayılırım).
Ekran kartı sürücüsünü dört defa DDU ile kaldırıp tekrar yükledim, iki kere Windows update ile denedim, iki kere de NVIDIA ile.
Vanguard derken sanırım bende yüklü olan Riot Vanguard uygulamasından bahsediyorsunuz. Kısa sürede aldığım Mavi ekranlardan sonra denetim masasından Program kaldıra girdiğimde Vanguard gözükmediği için kaldıramadım.
Az önce İSO dosyası ile Windows 10 Pro yükledim ve SSD diskimi biçimlendirdim, üstünde hiç bir program kalmadığını var sayıyorum.
Windows açılır açılmaz Güncellemeleri yapmaya başladım ilk 10 dakikasında ise 2 farklı mavi ekran aldım.
Güncellemeler biter bitmez size buradan Minidump dosyalarını atabilirim.

Düzeltme: Chipset Sürücüsünü Windows tekrar kurulduktan sonra yüklemede hata vermedi, yüklendi.

Son düzenleme:
BSoD gerçekleşirken sandisk USB(win10 kurulum dosyası), fare, klavye ve kulaklık vardı.
Fare sürücüsü mevcut değil farklı bir USB girişine taktım şimdi.
Tekrar mavi ekran hatası aldım Minidump üstteki ektedir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı