IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

quiserp

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, geçen hafta sıkıntısız olarak kullandığım Windows 7'den Windows 10'a geçtim fakat türlü mavi ekran hatalarıyla sürekli yeniden başlatıp duruyordu. Hatalar hatırladığım kadarıyla şu şekilde: "Irql_not_less_or_equal, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" buna benzer birkaç hata daha alıyordum, sonra Windows 10 sıfırlama ayarlarından tekrar bir format daha attım ama sorunum çözülmedi. Lütfen bir yardım istiyorum, 1 haftadır aynı durum.
Minidump Dosyası

Yüksek ihtimalle donanımsal bir arıza var.
Defender'i devre dışı bırakın. Antivirüs olarak Kaspersky yükleyebilirsiniz.

Aynen dediğini yapın.

Ekran kartınızın modelini söyleyin.

XMP (bellek hızı arttırma. BIOS üzerinden) kapalıyken belleklerinizi tekrar test edin.

Hard Disk Sentinel programını kurun ve ekran görüntüsünü atın.

Rehberi uygulayın.

Bana RAM'den daha çok ekran kartı VRAM sorunu gibi geldi. Hep ekran kartı sürücü sorunları var. @246941
Ekran kartım AMD Radeon HD 5670. Hard Disk Sentinel programını kurdum sonuçlar şu şekilde:
HDD.png

DISM aracını da uyguladım herhangi bir sorun çıkmadı. Bu mavi ekran olayı çoğunlukla oyun oynarken, ara sıra YouTube'dan video izlerken oluyor.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp bu sürümü kurun 15.7.1 WHQL.
Sanki Hard Disk Sentinel burada bize bir şey anlatmak istiyor gibi geldi. (SATA kablosu.) Sen ne düşünüyorsun? @246941
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası _ Sayfa 2 _ Technopat Sosyal ve diğer 2 sayfa - Kişis...png

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp bu sürümü kurun 15.7.1 WHQL.
Sanki Hard Disk Sentinel burada bize bir şey anlatmak istiyor gibi geldi. (SATA kablosu.) Sen ne düşünüyorsun? @246941
Eki Görüntüle 822343
Catalyst Software Suite mi yoksa Radeon Software Crimson Edition Beta mı?

DDU işlemlerini yaptım, gelişme olursa yazarım teşekkürler.
Maalesef oyun oynarken oyunun tam ortasında yine karşılaştım. Nasıl bir illet bir şey bu çoğu yöntemleri denememize rağmen nasıl hala düzelmiyor? 😕
Maalesef oyun oynarken oyunun tam ortasında yine karşılaştım. Nasıl bir illet bir şey bu çoğu yöntemleri denememize rağmen nasıl hala düzelmiyor? 😕
DDU işlemlerini yaptım, gelişme olursa yazarım teşekkürler.
@Pmw @246941

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı