İş amacı ile kullanılan laptop fanı değişebilir mi?

Arda Alpay

Centipat
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kullanım amacı iş olan laptop almıştım, oyun oynarken ve fazla açık kalınca biraz açık kalıyor. Acaba fanını başka Gaming laptop fanıyla değişebilir mi?
 
Bu işi hiç başarılı yapanı görmedim, benim tavsiyem de en kalitelisinden bir 120 liraya kıyıp Arctis 4 termal macun alıp internetten videoyla doğru sürmek, doğru sürmek bayağı önemli aslında yoksa arttırabilir bile sıcaklığı. Ayrıca bir adet Zalman laptop alt soğutucusu almak. Bu ikili işinizi görecektir. Oda sıcaklığını düşük tutmanın da ciddi faydası var.
 
Fan değiştirmek için ona uygun vida deliklerine ve ebatlarına sahip bir fan bulmak lazım fanın hızı da önemli. Soğutma sisteminizden alınan ısıyı ne kadar hızlı dışarı atar iseniz o kadar serin olur bunu dahili fan ile yapmak pek mümkün değil sonuçta dar alan da çok fazla bileşeni soğutuyorsunuz, size tavsiyem ekstra bir dizüstü soğutma sehpası almanız bu biraz daha yardımcı olacaktır onun dışında çok bir çözüm yok maalesef.
 
Hocam zaten iş bilgisayarı incedir genel olarak. Siz Gaming fan demişsiniz galiba hiç Gaming laptop görmediniz. Uymaz Gaming fan kasaya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı