İş bulamıyorum

Bende arıyorum ama hala iş bulamadım durumumuz gerçekten çok kötü geçinemiyoruz şu an 3 aydır telefonumu bile ödeyemiyorum telefonumda hiç dakika da yok SMS hakkı da yok param olmadığı için.
Etrafında komşun vb tanıdık birinin dükkanı varsa baban konuşsun belki alırlar işe.

Hayır yaşı kurtarıyor.
Bu bilgiyi bilmiyordum iyiymiş. Ama Van'da kaç tane bu tarz restoran var ki?

Doğru düzgün para vermiyorlar. Genelde öyle yerler.
İşi öğrenirse geleceğini kurtarır. Berbere başvurmuş orası da fazla vermeyecektir zaten göze almış arkadaş fazla kazanmamayı.

Ailem sanayiye gitmemi istemiyor bende istemiyorum.
Tabii ki senin tercihin bu.

Bu bilgiyi bilmiyordum iyiymiş. Ama Van'da kaç tane bu tarz restoran var ki?

İşi öğrenirse geleceğini kurtarır. Berbere başvurmuş orası da fazla vermeyecektir zaten göze almış arkadaş fazla kazanmamayı.

Tabii ki senin tercihin bu.
Geleceğini üniversite'de meslek öğrenerek'de kurtarabilir. Ayrıca arkadaşa acil lazımmış iş, anladığım kadarıyla, o yüzden doğru düzgün para garantisi olmayan bir yere girmek saçma bir karar olur.

Hayır yaşı kurtarıyor.

Yaşı kurtarsa bile almazlar askerliği yapılmadığı için kendimden biliyorum.

Doğru düzgün para vermiyorlar. Genelde öyle yerler.

Aynen.

Ben 21 yaşındayım ve üniversite dolayısı ile askere gitmeden lakin istediğim puanı da alamadım bende iş bulayım biraz kazanç yapıp öyle gideyim askere dedim lakin ben bile iş bulamıyorum başvurmadığım market, şirket vs. falan kalmadı askerliğini bitirmeden düzgün iş bulmayı umma maalesef.

Yaşı kurtarsa bile almazlar askerliği yapılmadığı için kendimden biliyorum.

Aynen.

Ben 21 yaşındayım ve üniversite dolayısı ile askere gitmeden lakin istediğim puanı da alamadım bende iş bulayım biraz kazanç yapıp öyle gideyim askere dedim lakin ben bile iş bulamıyorum başvurmadığım market, şirket vs. falan kalmadı askerliğini bitirmeden düzgün iş bulmayı umma maalesef.

Şu an 17 yaşındayım açık öğretim lisesinde okuyorum yeni lise 3'e geçtim bu yıl.

Merhaba. Yaşım 17 ve erkeğim ama iş bulamıyorum. Şu an açık öğretim lisesinde okuyorum ve lise 3'e geçtim. Şu an bir yandan da çalışmak ve para kazanmak kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum ama iş bulamıyorum. Şu ana kadar kaç iş yerine gidip başvuru yaptım ama beni almadılar ve işe çağırmadılar. Mesela en son geçen haftada babamla birlikte onun bir arkadaşının erkek kuaförü var oraya gidip iş başvurusu yaptım ama adam beni çağırmadı sonra adam bugün babamı arayıp abi elemana ihtiyacım yok benim bir çırağım var zaten oğlun gelmesin gerek yok demiş babama. Babamda bana söyledi. Bu arada maddi durumumuz da yok. Zar zor geçiniyoruz. Aylık tam 3 bin 650 TL gelirimiz var o da babam emekli onun emekli maaşı geliyor her ay 2800 TL olarak bir de abim 21 yaşında ve üniversiteye gidiyor onunda her ay tam 850 TL üniversite devlet bursu alıyor. Her ay yani tüm gelirimiz bu bende bu yüzden bir işte çalışıp aileme maddi destekte bulunmak istiyorum. Hatta aileme söz verdim eğer ben çalışırsam evin tüm eşyalarını kahvaltılıklarını falan ben alacağım dedim ama o da iş yok çalışamıyorum bu yüzden. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl iş bulabilirim? Durumumuz gerçekten çok kötü geçinemiyoruz şu an 3 aydır telefonumu bile ödeyemiyorum telefonumda hiç dakika da yok SMS hakkı da yok param olmadığı için. Bu arada Van'da yaşıyorum soranlar için. Yani doğu Anadolu bölgesinde yaşıyorum şu an.

Bende şu an tatile Van'a geldim, iş falan az dediğin gibi ancak başka yerde amcan veya dayın başka şehirdeyse onların yanına vs git.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı