Iş bulmak

Orta okul mezunuyumda işçilik yapmak için üniversitemi bitirmemiz lazım ? Bu nasıl bi devirdir...
En kötü meslek lisesi bitirseydin yine de bir vasıfın olurdu. Üniversite bitirmene gerek yok. Ortaokul mezunuymuşsun 18 yaşına kadar en kötü sanayide çırak olarak çalışsaydın şu an işin vardı elinde.

Bende 18 yaşındayım. Geçen gün bi tekel büfeye gidip konuşdum günde 13 saat mesai 1600 tl maaş teklif verdi cumartesi pazar cumada izin yok daha haftada bi gün izin var. Onuda kafalarına göre vericeklermiş. Daha ilk hafta çıkarsan paranı vermem dedi. Ben şimdi iş beğenmeyenmi oluyorum ? Bu koşullarda kim gidip çalışır ?
Gece kulüplerindeki, meyhanelerdeki garsonlar 15 saat ve geneli asgari maaşın altında çalışır. Sadece 2 haftada bir, haftaiçi olmak kaydıyla sıraya göre izin yapabilirler.

Akgezenlere göre işsizlik yok, insanlar iş beğenmiyor. İşin zor dostum Türkiye'de malesef. Ülkeden umudum halen var ama yetersiz. Dışa bağımlıyız ülke de üretim yok işsizlik çok yüksek.
Bir şeye de siyasi görüşünüzü katmasanız olmuyor zaten. Kaldı ki hakaret ediyorsun, ''akgezegen'' nedir dostum?

İşsizlik var, bunu kim inkar edebilir? Ama iş beğenmeyen de var işte. Ağalık peşinde olan çok kişi var. Eskisi gibi üniversite bitireyim işim garanti mantığı yok. Dil, yazılım vs. bilen ön plana çıkıyor. Kendini geliştiren asla işsiz kalmıyor zaten.

Bir şeye de siyasi görüşünüzü katmasanız olmuyor zaten. Kaldı ki hakaret ediyorsun, ''akgezegen'' nedir dostum?

İşsizlik var, bunu kim inkar edebilir? Ama iş beğenmeyen de var işte. Ağalık peşinde olan çok kişi var. Eskisi gibi üniversite bitireyim işim garanti mantığı yok. Dil, yazılım vs. bilen ön plana çıkıyor. Kendini geliştiren asla işsiz kalmıyor zaten.

Öncelikle akgezegen değil, akgezen ve bunda hakaret yok. Sadece kitleyi tanımlamak için yaptım. Belki hepsi öyle düşünmüyordur ama hangisiyle karşılaşsam bu tepkiyle karşılaştım. İşsizliğin ne olduğuyla ilgili bilgileri yok. Öyle bir tanımı duymamış insanlar bile var. Neden karıştırmayayım ? Ülkeyi Uganda'da ki bir kabile yönetmiyor. Türkiye'de 4,5 milyon işsiz var, bunların 1 milyonu üniversite mezunu. İnsanlar iş bulamıyor. Ekonomi berbat. Herkes üniversite mezunu olmak zorunda mı ? İlkokul mezununun da, lise mezununun da iş bulmaya hakkı var. Gün geçtikçe ekonomi berbatlaşıyor. Fındığın kilosu bile 60 TL. İnsanlar kuruyemiş bile yiyemiyor, lüks sayılıyor artık. Ard arda faturalara gelen zamları saymadım bile.

Son düzenleme:
@kritewonwon
Öncelikle akgezegen kelimesini bilerek yazdım ama anlamamışsın neyse. Bu bir hakarettir boş kelime oyunlarıyla işin içinden çıkamazsın. Ben işsizlik az demiyorum zaten. Herkes üniversite mezunu olmak zorunda da demedim.

2. satırdan itibaren yazdıklarını neden yazdın anlayamadım, tartışmaya girdiğim konu o değildi. Esasen ben siyasi görüşünüzü katmayın dedim ama orada kastım dalga geçerek, hakaret ederek katmayındı. Akgezen, çomar, yobaz bu tip kalıplarla bir yere varılmaz. Eleştirini daha olgun bir şekilde yapmalısın.

Üzgünüm. Sen öyle düşünebilirsin. Yobaz'a yobaz, cahil insana cahil denir. Ama çomar ve akgezen sınıflandırması kısmında katılıyorum. Bunun yerine cahil demek daha doğru.

İlk yazdığın kısımda sadece üniversitelileri kast eder gibi yazdın. O yüzden öyle bir cevap verme gereği duydum. Siyasi görüşümü neden katmayayım ki ? Ülkeyi yöneten kimler, siyasiler değil mi yoksa ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı