İş için hangi işletim sistemi kullanılmalı?

Tunaİos

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şu an Windows 11 kullanıyorum internette bazı işler yapıyorum edit vb şeyler Windows 11 optimizasyon çok kötü macOS kuracağım ama korkuyorum :)

Sistem bilgilerim.

NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti.
8 GB (1x8GB) DDR4 2933MHz.
Intel Comet Lake Core i5-10200H-2, 4GHz Turbo Boost ile 4, 10GHz.

Öncelikle o sisteme macOS kurulamaz. Çünki ekran kartının(GTX 1650) sürücüsü yok. Dahili GPU da editlerde sorun çıkartır, performanssız olur. Windows 11 sıkıntı çıkarıyorsa Windows 10 kurmaktan başka şansınız yok.

MacOS kullanamazsınız NVIDIA kartınız için sürücü yok. Linux dağıtımlarına bakabilirsiniz ama burada bir alışma süreciniz olacaktır. Her kullandığınız yazılım için Linux desteği olmayabilir. Misal video düzenlemek için Kdenlive, Shotcut gibi alternatifleriniz var. Microsoft Office yerine LibreOffice , OpenOffice ve OnlyOffice gibi alternatifleriniz mevcut eğer Microsoft ofisdeki bir araç net şartsa artık Online Office ile girip bakabilirsiniz. Yani her şey Windows'daki gibi olmayacaktır. Tavsiyem öncelikle Dualboot ile kullanın. Yoksa alışma sürecini atlatamazsanız gözünüzde çöp bir işletim sistemi olmaktan başka bir şey olmayacaktır. İyi forumlar :)

(Başlangıç dostu Linux Mint gibi bir dağıtım kullanmanızı öneririm. Sonrasında bence daha kullanışlı olan ama biraz Linux bilgisi gerekebilir. Fedora veya Arch tabanlı dağıtımlara bakmanızı öneririm.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı