İş yerinde çıkış öncesi 15 gün çalışmak zorunlu mudur?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Merhaba, iş yerimde müdür yardımcısı ve personel işten çıkmak için 15 gün önceden iş yerine bildiriyor ve iş yeri onları 15 gün boyunca çalıştırıp o şekilde çıkışını onaylıyor. Sormak istiyorum 15 günlük ihbar süresi zorunlu mudur?

İş yerinde çıkacak personel ve müdür yardımcısı yüzünden bana müdür yardımcılığı teklif ediliyor, fakat müdür sürekli mizacı gereği bağırdığından ben kendisine yardımcı görevi ile çalışmak istemiyorum ben müdür ve personel olarak memnunum ama bölge sorumlusu baskı yapıyor yardımcı yerine çalışacaksın şeklinde bu mobinge giriyor ve kendilerine 1 yıl 8 aydır çalışıyorum senelik izin hakkımı istiyorum kendileri bana seneye kullanırsın diyor. Personelin yükselmeyi istemiyorum. Diyorum o zaman şeni başka mağazaya gönderirim gibi çeşitli tehtitlerde bulunuyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum senin ihhar süren 15 gün değil. 6 ay ile 1,5 yıl arasında hizmet veren bir işçi için bu süre 28 gün olarak belirlenir. Eğer çalışan 1,5 yıl ile 3 yıl arasında bir süre hizmet vermişse, ihbar süresi 42 gün olur Hangi kısma giriyorsan ihbar süren o kadar.

Dostum senin ihhar süren 15 gün değil. 6 ay ile 1,5 yıl arasında hizmet veren bir işçi için bu süre 28 gün olarak belirlenir. Eğer çalışan 1,5 yıl ile 3 yıl arasında bir süre hizmet vermişse, ihbar süresi 42 gün olur Hangi kısma giriyorsan ihbar süren o kadar.
Neye göre belirleniyor bu siz farklı bir şey mi anladınız acaba bizim a101 de 15 gün diye biliyorum en azından ben öyle biliyorum bu sayı neye göre arttı? Daha doğrusu zorunlu mu ?

Neye göre belirleniyor bu siz farklı bir şey mi anladınız acaba bizim a101 de 15 gün çünkü.
Dostum iş kanununa göre belirlenen şeyler bunlar. İhbar süresi diye aratırsan bulursun internette. Eğer 6 aydan az çalışırsan 15 gün ihbar süren olur. 6 aydan sonra ihbar süresi değişiyor.

Dostum iş kanununa göre belirlenen şeyler bunlar. İhbar süresi diye aratırsan bulursun internette. Eğer 6 aydan az çalışırsan 15 gün ihbar süren olur. 6 aydan sonra ihbar süresi değişiyor.
Bu süreci çalışmak zorunlu mu acaba ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı