İş yerinde sigorta yapılmıyor

Rolling Bey

Centipat
1 aydır çalışıyorum. Bu sene üniversiteye gideceğim ve bu yüzden sigorta yapılmıyor. Patronun dediği ise "ben şimdi senin sigortanı yaptım ve sende 2 ay sonra çıktın fakat SGK beni arayıp kardeşim sizin orada ne var da gelen geri çıkıyor." deyip sigortamı yapmıyor. Gerçekten böyle bir şey var mı? Yoksa yalan mı söylüyor?

1 aydır çalışıyorum. Bu sene üniversiteye gideceğim ve bu yüzden sigorta yapılmıyor. Patronun dediği ise "ben şimdi senin sigortanı yaptım ve sende 2 ay sonra çıktın fakat SGK beni arayıp kardeşim sizin orada ne var da gelen geri çıkıyor." deyip sigortamı yapmıyor. Gerçekten böyle bir şey var mı? Yoksa yalan mı söylüyor?
Bas şikayeti yesin para cezasını akıllanır.

O ne demek hocam?

Numaradan kimin şikayet ettiği belli olur dediler. Ama tam emin olamadım. Zaten benimle birlikte 1 kişi daha var üstelik çalıştığım firma Amerika'ya falan mal satıyor!

Ne alakaymış ya, sizi kandırıyor aklı sıra, sigortasız işçi çalıştırmak ne demek, mülteci misin sen, adamı öttürürler.

Mültecide değiliz ama işte bir garip. Suriyeli kardeşlerimiz benden çok alıyor ve toplamda 3 Suriyeli vatandaş var birisi sigorta istememiş.

Numaradan kimin şikayet ettiği belli olur dediler. Ama tam emin olamadım. Zaten benimle birlikte 1 kişi daha var üstelik çalıştığım firma Amerika'ya falan mal satıyor!
Hocam sizin şikayet ettiğiniz anlaşılsa ne olacak onu anlayamadım. Zaten sigortanızı yapmıyor adam. Burada çalışmaya devam etmek mi istiyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı