İşçi, işverenin istemesi doğrultusunda haftada 1 kez PCR testi yapmak zorunda kalacak

6 Eylül'den itibaren işçi, işverenin istemesi doğrultusunda haftada 1 kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacak. Test sonuçları da gerekli işlemler için işyerinde saklanacak, kayıt altında tutulacak. Genelge de yer alan açıklama aşağıdaki gibidir:

Söz konusu yazıda, işverenlerin, işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü oldukları hatırlatılmıştır.
Aynı zamanda işverenlerin COVID-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istenmektedir. Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin COVID-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından, olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.

Gerekli bir şeydi hatta haftada 2 kez olabilirdi. Herkes aşısını olmalı, sonuçta o işyerinde yüzlerce kişi çalışıyor. Oradaki kişiler aşısını oluyorken ya da olmuyorken bilemiyorum, bunların aşı olmayarak milletin hakkına girmeye hakları yok. Aşı olmayan kişiler en kısa sürede aşısını yaptırmalı, yaptırmayanlar için de yaptırımlar kesinlikle gelmeli. İnsan hakları falan diyenler çıkıyor da, elde aşıdan başka çözüm var mı? Yok, insan haklarının falan bahane o yüzden. Madem aşı insan haklarına ihlal, siz ortaya bir çözüm yolu atın. Devlet de onu uygulasın. Kaynak.
 
Aşı olunca hastalık hafif geçiriliyor diyorlar. Zaten aşı yokken de bir sürü insan bu hastalığı geçirdi. Kimisi hafif atlattı kimisi ağır geçirdi. Yani aşı olmayan insanların arasında hafif geçirenler var. Şimdi aşı çıktı herkes aşı olsun çünkü hafif geçiriliyor diyor. Yahu aşı yokken de zaten hafif geçiren insan da vardı, ağır geçiren insan da. Ne değişti, hiçbir şey. Aşısı olup da koronadan ölen insanlar da var hâlâ. Aşının yan etkisinden ölen insanlar da var. Herkes kendi hür iradesine bırakılmalı. Kimse kimseyi zorlayamaz.
 
Ben testimi olur seyrime bakarım gerisi beni ilgilendirmiyor. 30 sene 50 seneden beri uygulanan aşıları 1 sene ancak olmuş aceleyle çıkmış bir aşı ile bir tutana da bir şey diyemem herkesin kendi hayatı kendi tercihi.

Bu aşı sadece 1 yılda geliştirilmedi aslında. Daha önce COVID virüs ailesinden edinilen tecrübelerden yararlanılmış.

Aşının amacı vücutta virüse karşı antikor sentezlettirmek değil mi? Tamam, eyvallah çok güzel.

Peki aşı olmayıp virüs geçiren bir insanın vücudunda da antikor sentezleniyor mu? Sentezleniyor.

Peki virüs geçirmiş bir insana neden 1 ay sonra aşı yapılmak isteniyor? Bu antikorlar sadece 1 ay mı dayanıyor? Eğer madem sadece 1 ay dayanıyorsa, neden her ay aşı yapılmıyor? Çünkü bu mantıkta bakarsak antikor 1 ayda yok oluyor.

Ben aşıya karşı değilim. Ama bu dengesiz hareketler benim aklımı kurcalıyor.

Aşının amacı antikor üretmektir, virüs geçirmiş adamda da zaten antikor vardır. Bu adama tekrar aşı yapmanın mantığı nedir? Benim için bu aşılar ticari bir üründen başka bir şey değil. Birçok insanda benim gibi düşünüyor. Bizler insanız, sorgulamalıyız. Sorguladık diye çip takılacak diyenlerle bizi aynı kefeye koymayın.

Sana yaşanmış iki durumu cevap olarak gösteriyorum. Yeterli olur sanırım. Hatta ara daha fazlası var nette. Vücudun ürettiği covid antikoru ömür boyu bağışıklık sağlanan hastalıkların antikoru gibi değil.

Screenshot_2021-09-06-11-57-25-297_com.sec.android.app.sbrowser.beta.jpg
Screenshot_2021-09-06-12-00-42-275_com.sec.android.app.sbrowser.beta.jpg
 
Bu aşının sadece 1 yılda geliştirilmedi aslında. Daha önce COVID virüs ailesinden edinilen tecrübelerden yararlanılmış.



Sana yaşanmış iki durumu cevap olarak gösteriyorum. Yeterli olur sanırım. Hatta ara daha fazlası var nette. Vücudun ürettiği covid antikoru ömür boyu bağışıklık sağlanan hastalıkların antikoru gibi değil.

Eki Görüntüle 1159615Eki Görüntüle 1159616
O zaman desene her ay aşı olacağız.
 
Kaç tane varyant değiştirdi bu virüs? Olduğunuz aşı veya olacağınız, hiçbir şekilde koruyuculuğu yok. Oldu babam 1 senede aşıyı bul ee biz bulduk hadi olun öyle bir dünya yok.

Cahil olma demiyoruz, olacaksan hobi olarak ol. Etrafa sacma cehaletini. Sars Cov1 zamanindan beri benzer turde viruslere karsi gelistirilen birnasi mevcut. Ayrica mRna asilarinin koruyuculugunun bulunmadigini hangi kaynaga dayanarak ortaya atabiliyorsun akil isi degil. Moderatorlerin bu tarz herhangi bir bilimsel dayanagi bulunmayan mesajlara izin vermemesi gerek aslinda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı