İşgal, İlhak ve Fetih Arasındaki Fark Nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İlhak işgal-fetih yapılan toprağın anavatana katılmasıdır sömürge gibi değil.
İşgal de sömürge işgali işte :D.
fetih de bilmiyorum sanırım aralarında fark yok işgalle yani fetih de anavatana katılan toprak işgali bilmem anlatabildim mi? :D.

Kendi toprağına eklemek, orayı da kendi devletinin mülkiyeti altına sokup önem vermek Fetih olmuyor mu? İstilada o kara parçasındaki canlı cansız hiçbir şeye önem verilmeyip öldürülüp sadece kaynaklar alınıp gidiliyor diye biliyorum. İstilada önemli olan ne toprak ne de insanlar, sadece kaynaklar.

Kendi toprağına eklemek, orayı da kendi devletinin mülkiyeti altına sokup önem vermek fetih olmuyor mu? İstila da o kara parçasındaki canlı cansız hiçbir şeye önem verilmeyip öldürülüp sadece kaynaklar alınıp gidiliyor diye biliyorum. İstila da önemli olan ne toprak ne de insanlar, sadece kaynaklar.

Hocam dediğiniz şey sömürgecilik olarak geçiyor. Bir ülkenin kaynaklarını, insanlarını, iş gücüne, pazarlarına el koyar.

İlhak işgal-fetih yapılan toprağın anavatana katılmasıdır sömürge gibi değil.
İşgal de sömürge işgali işte :D.
fetih de bilmiyorum sanırım aralarında fark yok işgalle yani fetih de anavatana katılan toprak işgali bilmem anlatabildim mi? :D.
İşgal, bir toprağı kaynakları sömürmek için geçici süreliğine elde tutmaktır. Hadi eyvallah.
İlhak, bir toprağı ana topraklara katmaktır. Hadi eyvallah.
Peki fethe ne oldu? İlhak ile fetih arasındaki farkı hala kavrayamadım ben.

@Mustafafnt
Bu zamanda kimse onu yapamaz. O zamanın şartlarına göre bu böyleydi. Örneğin 1552 yılında Avrupalılar İstanbul'u işgal etseydi, ilk iş Süleymaniye gibi padişah camileri kilise yapılırdı ama şimdiyi düşünün, bunu kimse yapmaz. Türkler o zamanlar Vatikan'ı alsa ilk iş cami yapılırdı orası. Ama bu dönemde Türkler Vatikan'ı alsa böyle bir şey yapılmaz, Kâbe de aynı şekilde hristiyanlar bir şey yapamaz. Zaman farkı. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
@Mustafafnt
Bu zamanda kimse onu yapamaz. O zamanın şartlarına göre bu böyleydi. Emin ol 1552 yılında Avrupalılar İstanbul'u işgal etseydi ilk iş Süleymaniye gibi padişah camileri kilise olurdu ama şimdiyi düşünün, bu imkansız. Türkler o zamanlar Vatikan'ı alsa ilk iş cami yapılırdı orası. Ama bu dönemde Türkler Vatikan'ı alsa böyle bir şey yapılmaz, Kâbe de aynı şekilde hristiyanlar bir şey yapamaz. Zaman farkı. Anlatabildim mi bilmiyorum.
Ayasofya neden camii oldu?

İşgal, bir toprağı kaynakları sömürmek için geçici süreliğine elde tutmaktır. Hadi eyvallah.

Hocam ilhak bir devletin topraklarının başka bir devlet tarafından zorla alınmasıdır. Yani fetih, ilhak, ve işgal bence aynı şeydir. Bir devletin topraklarının başka bir devlet tarafından zorla alınması.

@Mustafafnt Yok sömürgeciliği biliyorum istila ile Fetih farkını anlatmak istedim. Sömürgede yine elini ayağını çekmiyorsun asker gönderip kontrol altına alıyorsun istila öyle değil mesela Vikingler köyleri istila edip kurutup harabeye çevirip bırakırlarmış. Altın falan ne varsa onu alırmış.

Fethin mantığı hiçbir şeye zarar verilmemesidir. Müslümanlar yapınca fetih olur, zaten fethedilen yerdeki insanlara ve değerlere zulüm edilmesi islamiyete aykırıdır. Eğer zulüm edilirse yapan kim olursa olsun, isterse en müslüman kişi o olsun yapılan iş işgaldir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı