Işık hızına ulaşmak için ışığı kullanabilir miyiz?

Bir cismin ağırlığı olduğu müddetçe fotonların hızı kadar (ışık hızı yani) hiçbir şekilde yaklaşamaz. Hele ışığı kullanmak için ya elektriğe çevirirsin ya da ısıya bilinen başka bir forma çevirirsin ama direk hız dönüşümü yapılamaz. Şu an öyle bir şey mümkün değil. Ayrıca hiçbir şekilde dönüşüm yapılan araç veya parça ağırlığı hiçliğe yaklaştıramayacağımız için mümkün değil.
 
Nasil kullanacagiz?

1643619495834.png


Ustteki fotograf, 14 gram plastigin 24.000 km/h hiz ile ( Isik hizi ~ 300.000 km/h ) aliminyum sutuna carpmasi sonucu olusan sonuc.

Bir baska acidan bakarsan, aliminyuma bu kadar zarar verebilecek enerji ile yalnizca 14 gram plastigi isik hizina yakin dahi olmayan bir hiza cikartabiliyorsun.

Evrendeki tum enerjiyi toplasan, tum yildizlara Dyson Sphere yapsan dahi 1 gram plastigi isik hizina cikartamiyorsun, cunku kutlesi sifirdan buyuk bir materyali evrensel limite cikarmak isin sonsuz enerjiye ihtiyacin var.

Diyelim ki cikardin ve isik hizinda giden otobus yaptik, bu otobus en yakin galaksiye 2.5 milyon senede gidiyor. ( Andromeda galaksisi ~ 2.5m isik yili uzakta ). Problemin korkunclugunu fark ediyor musunuz?
 
Son düzenleme:
Aklıma bu akşam bir şey takıldı. Çoğu bilim insanı ışık hızına ulaşmak için projeler ve araştırmalar yapıyor. Acaba ışık hızına ulaşmak için ışığı kullanamaz mıyız? Yani sonuçta ışık o hıza ulaşan şey neden ışığı bir şekilde kullanmak varken o hıza farklı yollar ile ulaşmaya çalışıyoruz? Eğer yanlış bir düşüncedeysem kusura bakmayın bu tarz konularda pek bilgili değilim sadece bilgili birisi beni aydınlatsın. :D
Evet, kullanabiliriz sanirim. Ustune binip deh falan desek olabilir biseyler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı