Isınan dizüstü bilgisayara ne yapılır?

@403976, değerler için teşekkür ederim, arkadaşınıza da lütfen teşekkürümü iletin. İşlemci güç tüketimini 11 civarından 8.6'ya düşürebildim. Kendi ayarlarımda 10 civarıydı. Bu bile çok fark eder.

Bence dandik macundan dolayı, o işlemcinin UV ile beraber o dereceleri görmesi fazla.
GTX 950M'de var 55 Watt çekiyor.

@403976, değerler için teşekkür ederim, arkadaşınıza da lütfen teşekkürümü iletin. İşlemci güç tüketimini 11 civarından 8.6'ya düşürebildim. Kendi ayarlarımda 10 civarıydı. Bu bile çok fark eder.

Aynı anda mesajınızı birbirimize SS olarak attık :D hayırlı olsun hocam işinize yarar umarım iyi geceler.

Merhaba. ASUS'un K501ux kodlu cihazına sahibim. Bu bilgisayarda i5-6200U ve GTX 950M var. Performansından gayet memnunum ancak bilgisayar oyun oynarken performans düşmüyor ama 90 derecelere kadar dayanıyor. Bilgisayarı söküp termal macunu değiştirdim ancak fayda göremedim. Intel işlemciye 55 mv undervolt yapıp bir de Turbo Boost'u kapatınca biraz ısılar düştü. Bunun haricinde neler yapabilirim?

Ben BİM'e gelen sogutucudan almistim. Laptop oyunu acip 20 dk da isiniyorsa bu sogutucu sayesinde belki de 30 dk da isiniyordu. Oyun acmadan once fani calistirip laptopun komple soguk olmasini saglayip oyle oyuna girerdim. Zaten cok isininca da dinlensin diye 10 dk ligina cikip masaustunde takilirdim. Çok da kurtarici denemez ama yine de birkaç derece fark ettirmesi, isinmayi geciktirmesi acisindan fanli sogutucu iyi oluyor. Hatta yaz döneminde laptop isinmasa bile beni serinletsin diye aciyordum, alttan biraz sogukluk geliyordu, ferahlatici oluyordu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı