Isınma ve kapanma sorunu

UğuR56

Kilopat
Yer
İstanbul
Evet arkadaşlar, PC'yi açtım AIDA64 extreme programını kurdum ve sıcaklıklara baktım. İşlemcim ilk açtığımda 60 derece yük altında ise 80 ve aniden kapanıyor. Bu normal mi? Bu sorunu nasıl çözerim? Bir tane müzik yapmaya gelmiyor hemen kapanıyor. Açtığımda hemen Chrome giriyorum hemen kapanıyor. Film açıyorum direkt kapanıyor. Ne yapamalıyım sizce? Yani ne yapsam kapanıyor. Yük çok ağır geliyor hafifletmek mümkün mü? Bir de çok ağır fazla yani kulağını sağır edecek işlemci fanı ses yapıyor en sonda bilgisayarla boks yapacağım. Cevaplarınız için teşekkürler :D

1-Termal macunu fazla veya az sürmüşsünüzdür. Haşlanmış yumurtanın kabuğunun altındaki ince zar kadar ince sürmelisiniz.
2-Termal macun kalitesizdir veya ısı iletkenliği düşüktür.
3-Stok soğutucu (veya ne kullanıyorsanız) yerine tam oturmamıştım. Kontrol ediniz.
4-Kasanızda yeterli hava akışı yoktur. Kasada en az 1 adet içeriye 1 adette arkadan dışarıya olmak üzere toplam 2 tane fan olmalı.
5-Kasanız kapalı dolap , 2 masa arası gibi sıkışık bir yerde ise ısınır. Kasayı ferah bir noktaya alın ve önce kompresör ile sonra da fırça ile her yerini nazikçe temizleyin.

Ben bu dediklerimi yaparak fabrikasyon olarak ısınma sorunu olan 6. nesil İ7 işlemcimi 80-85 derecelerden 60-70 derece arası (çok zorlayan oyunlarda 70 civarı , normal oyunlarda 60 civarı) sıcaklık değerleri aldım. Bunları denemen sonucunda sonuç hala aynı ise bir bilgisayarcıya gitmekte fayda var.

1-Termal macunu fazla veya az sürmüşsünüzdür. Haşlanmış yumurtanın kabuğunun altındaki ince zar kadar ince sürmelisiniz.
2-Termal macun kalitesizdir veya ısı iletkenliği düşüktür.
3-Stok soğutucu (veya ne kullanıyorsanız) yerine tam oturmamıştım. Kontrol ediniz.
4-Kasanızda yeterli hava akışı yoktur. Kasada en az 1 adet içeriye 1 adette arkadan dışarıya olmak üzere toplam 2 tane fan olmalı.
5-Kasanız kapalı dolap , 2 masa arası gibi sıkışık bir yerde ise ısınır. Kasayı ferah bir noktaya alın ve önce kompresör ile sonra da fırça ile her yerini nazikçe temizleyin.

Ben bu dediklerimi yaparak fabrikasyon olarak ısınma sorunu olan 6. nesil İ7 işlemcimi 80-85 derecelerden 60-70 derece arası (çok zorlayan oyunlarda 70 civarı , normal oyunlarda 60 civarı) sıcaklık değerleri aldım. Bunları denemen sonucunda sonuç hala aynı ise bir bilgisayarcıya gitmekte fayda var.

Dostum biraz alakasız olacak gibi ama arkadaş kasada hava akışı için gerekli yerlere fan koymadıysa ona da faydası olabilir. Şu an imzanda geçen Xigmatek SC120 RGB fanın performansından memnun musun? Benim kasada sadece Xigmatek Whiz soğutucumun fanı olan SE-II Red Led Fan ve egzoz fanı mevcut. Yani kasada 1 CPU soğutucu fanı, 1 de egzoz fanı var. Kasanın özellikle ön kısmına 2 adet içeriye temiz hava çeken fan takviyesi yapmayı düşünüyorum. CPU soğutucumu alalı 1 aya yakın oldu. Aldığımdan beri CPU soğutucu fanı %100 hızda dönmekte. Performansından da gayet memnunum. SC120 RGB ile ilgili edindiğin net bilgileri paylaşabilirsen çok sevinirim. Ben Xigmatek kendi sitesinden yüzeysel olarak baktım. Fakat kullanan birinden performans ve memnuniyetle ilgili bilgi almak çok daha faydalı olacaktır. Burada en önemli nokta benim adıma tabii ki de CFM ve statik hava basınç değerlerinin ne kadar doğru olduğu.

80 °C de bilgisayar kapanmaz. Kapanırken "tık" diye bir ses çıkarıyorsa bilgisayarınızda muhtemelen güç kaynağı arızası var. Elinizde başka bir güç kaynağı varsa deneyin. Arıza güç kaynağındaysa kesinlikle güç kaynağını tamir ettirmeyin yine arıza yapma durumu yüksek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı