İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah değil de başka bir dinin tanrısı gerçekse ne yapacaksın? Ayrıca gerçek bir kanıt yok bile. Ayrıca kuran okumak bile çelişkileri gözüne gözüne sokuyor. Şahsi fikrim.

Allah (c.c.)nin varlığına dair kesin ve somut kanıtlar vardır. Ama bunları anlatmak bana düşmez olur da birileri tarafından övülür ve bir anlığına gaflete düşerim o zaman ben biterim. Sorana özelden açıklarım kanıtları nasıl bulması gerektiğini ama hidayet ne bende ne de ilimdedir, hidayet ancak ve ancak o'na aittir ondan dolayı hidayete erersiniz diyemem.

Hocam ben adaletten yanayım. Yani her insanın adaletli bir şekilde neden sınav görmediğini anlamaya çalışıyorum.
Her insan adaletle sınav görür fakat eşit görmez. İmtihanın sırrı da buradadır zaten. Bu zorluklara kul ne kadar dayanacak ve nasıl dayanacak önemli olan bu.

Zenginlik içindeyken azıtacak mı, fakirlikteyken şükretmeyi bırakacak mı? Önemli olan işte bu. Fark ettiysen ikisinin de kendisine göre bir sınavı var.
Hocam cennette ne gibi bir konum olabilir? Cennet zaten güzel bir yer olarak söyleniyor.
Cennet çok güzel bir yerdir, hatta insanın aklı buna yetişmez. Fakat cennete gittiğinde daha farklı şekilde ağırlanmak da var. İyi karşılanmak var, çok çok daha iyi karşılanmak var. Fakat ikisinde de cennettesin, insanın sonuna kadar tatmin olacağı bir yer cennet.

600 yılda İncil değiştiriliyor ama 1400 yılda Kuran mı değiştirilmiyor? Ayrıca Kuran ilk başta kitap halinde değildi savaşlarda birçok hafız ölünce kitap yapılma kararı alındı. Hafızlar yanlış hatırlamış olamaz mı peki? Ayrıca neden düşük ihtimal?
Peki kesin ve somut kanıt ne?

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Sorunumun çözümünü burada buldum. Dedikleriniz kafama ve mantığıma yattı. Sizi çok sıkıyor gibiyim kusura bakmayın. 1 tane sorum kaldı hocam. Ben Allah'a inanıyorum sadece aklımda 2 tane soru vardı. Ve 1 tanesini çözdüm. Hocam biliyorsunuz ki bazı hadisler kuran kitabının ayetleri ile uyuşmuyor. Fakat hadis yazarlarının sözüne göre 1 hadisi inkar etmek dinden çıkarır deniliyor. Bazı hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu arada şunu da ekleyeyim. Sırf kitapta yazıyor diye birşeyin gerçek olduğu savunulamaz. O zaman harry Potter'da gerçek.

Bu yazdığını çok beğendim bizler islamiyetin bir kitabı var hadi inanalım dememeliyiz bizler açık ve net bir şekilde o kitabın ve rabbin ilk emri olan oku ayetini yerine getirmeli arayarak araştırarak iman etmeliyiz ama yukarıda dediğim gibi hidayet bizim elimizde değildir.

Cevap olaraksa şöyle diyeyim. Bu dünya eşit değil adaletli. Bu yüzden herkes aynı değil. Birisi zengin birisi fakir birisi ateist birisi müslüman olarak yetişiyor. Lakin fakir birisi zengin olandan çok daha güzel ve mutlu bir şekilde ölebiliyor. Engelli birisi ise sınavını o şekilde yaşayarak geçiyor. Sınav hiçkimse için aynı değil çünkü herkes bir değil. Aradaki farkın sebebi aynı olmamamız.

Aslında düşündüğün gibi herkes aynı sınava tabi değil kısaca. Allah (c.c.) herkesi yaşadığı hayata göre değerlendiriyor.

İslam dininde de hiçbir zaman eşitlikten bahsedilemez adaletten bahsedilir çünkü eşitlik saçmadır. Herkes bir değildir. Sorunun cevabının bu olduğunu düşünüyorum.

Nerede o somut kanıt söylesene, söyle duyur bunu tüm insanlara ki herkes müslüman olsun, ama yok değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…