İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü Allah Kur'an'ı şifreledi. Allah insanlar gibi akılsız değil. İnsanlar gibi bir kere yaptığı hatayı da bir daha yapmaz. Zaten insanlardaki özellikler de bize Allah'tan sadece %2'si aktarılıyor.
O zaman İncil'de geçen Tanrı da şifreledi. İncil'deki Tanrı tanrı değil de Allah tanrı mı?
 
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Sorunumun çözümünü burada buldum. Dedikleriniz kafama ve mantığıma yattı. Sizi çok sıkıyor gibiyim kusura bakmayın. 1 tane sorum kaldı hocam. Ben Allah'a inanıyorum sadece aklımda 2 tane soru vardı. Ve 1 tanesini çözdüm. Hocam biliyorsunuz ki bazı hadisler kuran kitabının ayetleri ile uyuşmuyor. Fakat hadis yazarlarının sözüne göre 1 hadisi inkar etmek dinden çıkarır deniliyor. Bazı hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bazı hadislerin uydurma olduğu doğrudur.
Hadisler de doğruluk payına göre ayrılır.
Sahih ve Mütevatir hadisler doğru hadislerdir.
Hadis nakleden kişiden önemli şartlar istenir.
Hayatında yalan söylememiş olması, en az bir kişinin daha duymuş olması gibi..
 
İşte gerçek müslümanlık bu değil.
Bu şekilde müslümanları ayıramıyoruz maalesef. Taklidi iman ve tahkiki iman şeklinde iki farklı tür var. Tahkiki iman tabii ki daha makbul lakin içinde Allah inancı olan herkes müslümandır.
 
Aslına bakarsan tüm dinler insan ahlakı ve etiğindeki kavramlara baktığında temelde aynı şeylerden bahsederler, sadece bahsediliş tarzları farklı. İslam'da da, Hristiyanlık'ta da adam öldürmek günahtır, aynı şekilde insan ahlak ve etiğine baktığın zaman da insan öldürmek kötü bir şey olarak karşılanır. Aynı şekilde hırsızlık da.
 
Nasıl açıklayabilirsin bunu, benim "hede hödö" isimli kitabımda da "X" tanrısı var ve söylediği şeyler kitabının doğru ve değiştirilemez olduğu, şimdi "hede hödö" dinim hak din, "X" tanrısı gerçek mi?
Peki o zaman, ben şimdiye kadar herşeyi yeterince kanıtladım. Uyuştur bakalım Kur'an'da kullanılan alfabeleri dillerdeki alfabelerle.
 
Hocam lütfen saygı çerçevesinde yazı yazın.
Saygısız birşey yazdığımı düşünmüyorum ayriyeten farklı bir soru daha yazmak istiyorum. Müslümanlığın gayesi cennete gitmek değil midir? Savaşlarda ülkesini savunurken ölen bir insanın cennet ile ödüllendirileceğini söylüyor. Peki iki müslüman ülke savaşırsa ne olur?
 
Bu arada şunu da ekleyeyim. Sırf kitapta yazıyor diye birşeyin gerçek olduğu savunulamaz. O zaman Harry Potter'da gerçek.
Hocam Harry Potter'ın bir insanın elinden çıktığını yani tamamen bir hayal ürünü olduğu biliyoruz ama Kuran'ın öyle olup olmadığı hakkında bir delilimiz yok ve ayrıca Kuran'ın yazıldığı döneme göre çok ileri bir kitap olduğu aşikar.
 
600 yılda incil değiştiriliyor ama 1400 yılda kuran mı değiştirilmiyor? Ayrıca kuran ilk başta kitap halinde değildi savaşlarda birçok hafız ölünce kitap yapılma kararı alındı. Hafızlar yanlış hatırlamış olamaz mı peki? Ayrıca neden düşük ihtimal?

Peki kesin ve somut kanıt ne?

1400 yılda kur'an-ı kerimin değişmesi mümkündür ancak ben değişse bile bir şeyin değişeceğini düşünmemekteyim çünkü dini bir kitap bize yol gösterir bizim yol bulmamızı sağlayan rabbimiz ve resulüdür eğer aklımız ile biz bunları idrak eder doğruyu yanlışı bulursak zaten kitabımızın değişmediğini anlar ve yanlışımız var ise döneriz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı