İslam hakkında soruları nereye sorabilirim?

Arkadaşlar, şu sıralar İslam'ı iyice öğrenme çabası içerisindeyim. Bana önerebileceğiniz hocalar var mı? Aklıma takılan soruları yerli-yabancı olarak hangi sitelere sorabilirim?
Art niyeti olmayan hoca bulmak zor bulsanda ayirt etmek zor. En iyisi kaynağından kurandan öğrenmek ardindan sünnetler ve hadislerle şüphelerini giderirsin.

Açık Kuran benim gördüğüm en doğruya yakın çeviriler burada üstelik kelime kelime çeviri de vardı sanırım yine de kusursuz değil hiçbiri ben aklıma takılan yerleri 100 defa kuran okumuş birine soruyorum genelde. Diyanet gibi kuruluşların meallerinden uzak durun acayip bir saptırma var ayetleri bildiğin başka bir şey olarak yazıyorlar özel isim olmayan yere özel isim koyuyorlar şaka gibi bu kasıtlı yanlış çeviri demek.
Tefsir hakikatı olarak şurası iyi aklında kalan sorguların cevabını alabiliyorsun özellikle 3 tane kitabı var bunları okuyanın hayatı değişiyor kitaptan önceki ben ve kitaptan sonraki ben diyorlar uu kitapların içeriği hakkında az çok şey biliyorum temel şeyleri vs. ama kendim okumadım henüz.

Hoca moca olarak sarıklı sakallı din istismarcısı ucubelerden ziyade düzgün insanlar çok nadir de olsa var yaşar nuri gibi.
Şu kanalda da din istismarcıları eziliyor, nebi resul ayrımı vs. gibi şeyler anlatılıyor kuran üzerinden tamamıyla. Dinin hakikatı doğrultusunda yani.
Başkaları da vardı ama unuttum.

İslam'ın kitabı Kur'an farklı anlamlara çekilmeye çok müsait olduğundan her kafadan ayrı ses çıkar. Kitabı baştan sona oku, süzgeçten geçir.

Mahalledeki dincilerin yanına gideyim deme sakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkes farklı anlıyor demekki, sıkıntı!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı