Islanan laptop için neler yapılabilir?

Arıcan

Hectopat
Makaleler
1
Bugün 1.5 yaşındaki kardeşim laptopuma su döktü. İlk başta açılmıyordu kurulayınca açılmaya başladı ama güç düşmesinin ışığı yanmıyordu şu an laptopu ters çevirdim. Oksitlenme diye bir şeyler duymuştum. Şu an ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı güneşte 1 gün boyunca bekletin. Açabilirseniz içini parçalar görünür bir şekilde güneşte bekletin.

Ne kadar döküldüğüne bağlı tabii ama yeni bilgisayar bakmaya başlayabilirsin şuan.

Laptobun vidalarını söküp kapağını açıp kurutmayı dene istersen. Bunu fön makinesi ile yapabilirsin ama sıcak ayara getirme

Fatiha oku. Şaka şaka öyle biraz bekleyin. Olmadı tamirciye gidersiniz ama anakarta geldiyse su yandın.

İçini aç, güneşte beklet ya da pirincin içine yatır.

Fön makinesı ile falan kurutmaya çalışmayın bilginiz varsa içini açıp kurutun veya şansa bırakıp bekletin.

Eğer ki bilgisayara açtıysan geçmiş olsun benimde laptopuma 2 yaşındaki kardeşim su dökmüştü aradan 1 gün geçti prize taktım anakart,işlemci,RAM hepsi yandı sadece ekranı çalışıyordu onu da 300 liraya sattık.Servise yollamıştık 2000 liralık laptopa 4800 lira para istedi HP.

O da iyiymiş 2.000 TL'lik için 4800TL.
Fön makinesiyle soğuk ayarda hava üfle. Parçalarını çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…